"Крапка з комою": що насправді означає популярне татуювання

29 лютого 2016
Nataliia Gurzhiy
"Крапка з комою" - впродовж останніх двох-трьох років кожен з вас, мабуть, часто зустрічав зображення цього знака у вигляді принта на одязі, сумках чи прикрасах, а найчастіше - у вигляді татуювання. І, швидше за все, більшість сприйняла це як черговий модний тренд. Проте, насправді, для тих, хто обрав собі це тату, воно має дуже велике значення, бо фактично означає "я ще тут".
 
У 2013 році у соціальних мережах набув популярності рух "Крапка з помою" ("Semicolon"), метою якого стало "...показати надію та любов людям, які намагаються подолати депресію, схильність до самогубства чи залежність... щоби підбадьорювати та надихати їх." Результатом цього руху став проект "Project Semicolon" (www.projectsemicolon.org), гасло якого "Project Semicolon; your story is not over" ("...твоя історія не закінчена"). Цей проект має на меті знизити рівень самогубств у США та у всьому світі.

Оскількі люди, схильні до самогубства, побачивши десь у громадському місці когось із таким тату, впізнають у цій особі людину, яка планувала самогубство, але відмовилась від нього, та, можливо, візьмуть із неї приклад або принаймні виявлять бажання поговорити з нею про свої проблеми. Також зустріч із людьми, які мають такі татуювання, дає змогу потенційним самогубцям зрозуміти, що вони не самі, відчути підтримку та почуватися затишніше серез людей. Крім того, чим більше людей питатиме про значення цього тату, тим вищим стане рівень обізнаності населення щодо проблеми самогубства у суспільстві.

Для досягнення своєї мети Project Semicolon навіть інвестував гроші у тату-салони, завдяки чому близько 400 осіб змогли зробити татуювання із зображенням "крапки з комою" безкоштовно.
 
То чому ж саме "крапка з комою"? Бо, як каже засновник та керівник Project Semicolon, Емі Блеоль (Amy Bleuel): "Автор використовує цей знак, коли вирішує продовжити речення, замість того, щоби закінчити його. І той автор - це ти, а речення - твоє життя."
 
Тож, якщо побачите людину із таким татюванням, знайте, у її житті, швидше за все, мала місце боротьба за власне життя із самою собою.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com