"Краказябротерапія" від української художниці

30 жовтня 2014
Редакція
Виявляється в Україні проживає особлива дівчина, про яку ви, скоріш за все, ніколи й не чули! А дарма, адже у неї такі чудові друзі… Як тільки ви побачите їх, вам неодмінно захочеться з ними познайомитись і забрати одне таке маленьку диво додому. Ці створіннячка не схожі ні на що, відоме людству. Але в той же час вони на диво спокійні та люблять, щоби їх називали "Краказябрами".
 
Та не все зразу, познайомимось спочатку із самою дівчиною. Мар'яна Копилова – художниця з Харкова. Ще з дитинства вона захоплювалась хенд-мейдом. Цей не дивина, скажете ви. Зараз це досить розповсюджене явище, особливо серед молодих дівчат. Однак, своє призвання Мар'яна знайшла саме у створенні іграшок. Спочатку вона дарувала їх друзям. Але фантазії українки не було меж. І ось кілька років тому художниця почала створювати  власний світ. Та що там світ, цілий Всесвіт, сповнений дивакуватими, але напрочуд милими істотами – Краказябрами.

Ці чарівні створіння з великими очима не можуть залишити нікого байдужим. Від них так і віє добром та спокоєм.

Усі персонажі, створені українкою, унікальні. У кожного є своє ім'я та особлива магічна місія. Кожен з них має свої власні неповторні здібності.

Ідеї Мар'яна черпає звідусіль: буває, насниться, чи фільм який надихне. Допомагають також  музика, народна творчість, природа… Її стиль дуже часто порівнюють зі стилем Марії Приймаченко, завдяки лініям, чудернацьким створінням та кольоровій гамі. От тільки Мар'янині персонажі більше схожі на прибульців з невідомих планет.

Загалом, над кожною іграшкою доводиться попрацювати: процес зазвичай займає близько місяця часу. Робота над черговим красунчиком починається з ескізу, за допомогою якого детально продумується образ майбутнього краказябрика.
 
Для створення своїх маленьких друзів Мар'яна використовує різні матеріали та техніку: одні з'являються за допомогою полімерної глини, інші зроблені з пластику, є екземпляри із пап'є-маше, фактурних грунтів чи зроблені за допомогою техніки фелтінгу. Деколи у роботі використовуються зовсім вже дивакуваті "аксесуари", на кшталт лампочок чи деталей від годинника. Але така вона є, креативність. Принаймні, милі краказябрики й справді заслуговують уваги.

Імена персонажів, як і місія, відповідно, зазвичай з’являються спонтанно. Сама художниця розповідає, що бувають випадки, коли в ході роботи над черговим шедевром, ім’я малого пустуна змінюється. От був, наприклад, випадок, коли Хранитель втрачених ключів раптово перетворився у Зберігача внутрішнього моря. Що ж, мабуть не сподобалась йому доручена місія :)

Та у Мар'яни краказябрики живуть не довго, надто вже подобаються вони всім, і не тільки в Україні. Однак всі бажаючі  отримати такого улюбленця, повинні дуже обережно з ними поводитись:  правильно доглядати за ними, тримати подалі від дітлахів чи тваринок. Та це й зрозуміло. Адже створіннячка дуже крихкі та унікальні! Буде шкода, якщо таке мале диво потрапить до рук недбалого господаря.
 
Не знаю, як ви, але я вже точно знаю, що хочу отримати у подарунок на найближче свято!

А тепер познайомимось з краказябриками поближче:

Аківні. Той, що розмовляє з вітром

Лісовий Сновидець

Лісовий Восьминіг Аммунту

Охоронець Лісового Спокою

Хранитель Сонячної Планети

Аейну. Той, хто відганяє недобрі сни

Аттурі. Ловець голосів з інших галактик

Туові. Пастух равликів

Ніабо. Господар снігових угідь

Хранитель Внутрішнього Моря

Збирач Ранкової Роси

Йоурі. Той, що зігріває дерева взимку

Соату. Хранитель духів дерев

Той, що доглядає лютневі сніги

Тріо Хранителів

Краказябри-личинки

Та інші...


Фото та більше інформації тут.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше