Корисні поради про очищення клавіатури ноутбука у домашніх умовах

20 вересня 2023
Редакція

Якщо людина постійно працює за настільним комп’ютером або ноутбуком, є вірогідність, що доведеться робити періодичну чистку клавіатури. Для цього не потрібно витрачати зайві кошти на сервісний центр. Достатньо, просто вивчити кілька корисних лайфхаків про те, як це зробити власними силами, не виходячи з дому.

Більш швидко наповнюються пилом та різним брудом поверхні ноутбуків. Також, це відбувається через деякі особливості поводження з ними, особливо, якщо людина постійно подорожує. Тож, якщо не проводити очищення пристрою бодай раз на місяць, його працездатність може погіршитися. А після процедури можна пошукати Elslots промокод без депозита, та використати його на позитивні розваги. 

Тим часом у разі самостійного догляду за гаджетом, його потрібно заздалегідь вимкнути та від’єднати від розетки. При цьому, у старих моделях є можливість витягнути акумулятор. Це також бажано зробити, але якщо це неможливо, просто варто відключити живлення. 

5 популярних способів чищення поверхонь переносного комп’ютера

Для звичайного визволення клавіатури від забруднень можна скористатися простими порадами. Спершу, варто перегорнути ноутбук робочою консоллю вниз та взяти його по обидва боки, щоб уникнути розбовтування (це допоможе позбавитися дрібних крихт та крапель від напоїв). Допомагають інші методи:

  • Чистка проміжків між кнопками за допомогою пензлика для малювання або старої та сухої зубної щітки. Діяти треба обережно, щоб зачепити якомога більше бруду, а після цього варто протерти клавіатуру серветкою;

  • Швидко, зручно та обережно можна прибрати дрібні забруднення балончиком зі стисненим повітрям, феном з холодною подачею або пилососом, встановленим у 15 см від поверхні;

  • Дрібний бруд або крихти від їжі допомагає прибрати слайм — м’яка іграшка “лизун”. 

Щоб зробити більш ретельне прибирання, буде потрібно зняти кожну клавішу окремо та прочистити її. Для зняття кнопки знадобиться чиста та не загострена паличка. Після цього треба взяти ватну паличку і спеціальний спрей для оргтехніки та протерти всю ділянку під кнопкою. Останнім штрихом стане встановлення кнопки на місце. 

Способи для глибшого очищування

Якщо клавіші ноутбука не знімаються окремо, доведеться розбирати пристрій повністю. Для цього знадобиться знайти інструкцію до конкретної моделі гаджета та робити все за нею, або віднести його до якісного сервісу. Така чистка допоможе позбавитися не тільки від зовнішніх, але й внутрішніх забруднень. Також, після подібних заходів. ноутбук буде працювати набагато ліпше.

Окремо слід знати, як прибрати наслідки розлитої рідини. Для цього підійдуть лайфхаки, що були описані раніше. А, якщо вони не допоможуть, доведеться або самостійно розібрати машину, або довірити її професіоналам. 

Резюмуючи, варто додати, що клавіатура мінікомп'ютера — це найактивніше залучена деталь пристрою. Тож, якщо людина прагне, щоб машина працювала як слід, цю деталь треба частіше очищувати. А, після ретельного прибирання, варто протерти екран та поверхні спеціальною серветкою, щоб ноутбук виглядав охайно. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше