Корисні фінансові звички, яких варто дотримуватись у 20 років

31 січня 2017
Cikavoznaty.com.ua

Вам 20 років і постійно не вистачає грошей? Ви заробляєте мінімальну зарплату, та ще й платите за навчання? Ви разом із сусідами по кімнаті їсте тільки макарони та хліб, тому що це все, на що вистачає коштів? Ви не можете навіть уявити, що можете володіти будинком чи дорогим авто?

Але, незважаючи на явну відсутність коштів, не варто недооцінювати можливостей 21 століття. 20 років - це ідеальний час, щоби закласти основу вашого майбутнього фінансового благополуччя. Як же можна ефективно розпоряджатися своїми грошима? Ось 4 поради, які допоможуть вам у цьому.

Заробляйте додаткові кошти

Скоротіть кількість вільного часу. Коли ви були студентом, то, ймовірно, поєднували навчання і роботу на неповний робочий день у вечірній час чи у вихідні. Іншими словами, ви працювали повний робочий день як студент ще й з частковою зайнятістю. Тепер, коли ви стали повноцінним працівником, немає ніяких причин, щоби не продовжувати подібну практику. Поєднуйте ваш повний робочий день із додатковою зайнятістю, навіть якщо це 5-10 додаткових годин на тиждень. Це може суттєво допомогти вам у досягненні власних фінансових цілей.

Зосередьтеся на власній кар’єрі

Коли вам 20, ви маєте у запасі ціле десятиріччя, щоб зосередитися на просуванні кар’єрними сходинками. Викладайтеся на 110% на роботі та ретельно обдумуйте те, що стосується подальших кар’єрних кроків. Намагайтеся отримати роботу у великих компаніях, де у вас є хороший шанс швидко отримати підвищення. Прагніть знайти корисних для вас людей, які відкриють перед вами нові можливості. Прийнятний навіть варіант, коли на певній посаді ви отримуєте меншу зарплату зараз, але більше можливостей для росту в майбутньому.

Почніть відкладати гроші на безтурботну пенсію

Відкрийте рахунок у банку та відкладайте на нього 10-15% вашої зарплати кожного місяця. Ваш пенсійний рахунок варто сприймати як необхідність сьогодення, а не як примху. Ви повинні відкладати туди гроші так само сумлінно, як відкладаєте на орендну плату чи комунальні послуги. Майбутнє покаже, що це була розумна інвестиція.

Надавайте пріоритет погашенню заборгованості

Якщо у якийсь момент вам не вистачило наявних коштів і ви взяли в борг у знайомих або відкрили кредитну картку, поставте погашення цієї заборгованості у пріоритет. Намагайтесь віддавати борги максимально швидко, віддавайте всі наявні кошти, окрім тих, що повинні відійти на ваш пенсійний рахунок. Вам, напевно, доведеться знайти хитку рівновагу між розподіленням коштів на погашення боргу, їх накопиченням та інвестування у майбутнє, але не треба нехтувати будь-якою з цих категорій.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше