Комерційна пропозиція з SMM: інструкція зі складання

12 серпня 2023
Andrew

Саме на основі цього документу компанія порівнює пропозиції різних провайдерів послуг і робить свій вибір на користь того чи іншого підрядника.

Що потрібно враховувати під час складання комерційної пропозиції для SMM?

Під час складання комерційної пропозиції щодо роботи в напрямі social media marketing, як і в будь-якому іншому бізнесі, важливо показати знання специфіки клієнта, ваше бажання зануритися і заглибитися в його особливість і конкурентне середовище. Іншими словами, щоб продавати послуги, потрібно більше уваги приділяти тому, як ви розумієте завдання клієнта, і способам його вирішення.

При цьому, формулюючи комерційну пропозицію, не варто забувати про правило, що "стислість – сестра таланту". Лаконічність викладу і конкретність буде істотним плюсом, оскільки нікому не хочеться читати величезні масивні тексти.

Висновок

Зараз у мережі можна легко знайти комерційну пропозицію СММ-фахівця (зразок). Однак доцільно створити свій власний шаблон. Зупинимося докладніше на тому, що має обов'язково увійти в комерційну пропозицію.

  1. Аналіз соціальних акаунтів клієнта і його ключових конкурентів.

  2. Опис цілей і завдань так, як їх бачите ви для досягнення ефективного результату кампанії з просування бренду.

  3. Характеристика цільової аудиторії та компанії для кожної платформи соціальних медіа.

  4. Опис особливостей проєкту і склад робіт, які ви пропонуєте компанії.

  5. Перерахування використовуваних соціальних мереж і основні акценти в контенті для реклами в кожній з них.

  6. Склад проєктної команди - співробітники, які будуть задіяні під час кампанії, і їхні ролі.

  7. Правила, порядок і процедури взаємодії вашої команди з представниками замовника для контролю і коригування дій у разі такої необхідності.

  8. Терміни реалізації проєкту і його етапи, якщо вони передбачені.

  9. Вартість робіт і порядок розрахунків.

  10. Власна коротка презентація з посиланнями на схожі кейси на сайті та портфоліо клієнтів.

Що не потрібно писати в КП SMM

Не слід захоплюватися самопрезентацією, особливо, якщо перераховані досягнення і факти з вашої професійної історії не мають відношення до майбутньої кампанії з розкрутки бренду. Скажімо, комерційна пропозиція SMM Instagram має відображати тільки ваш досвід роботи та ведення акаунтів в Instagram. Також зверніть увагу на те, щоб у викладі не було невиразних формулювань, вузькопрофесійних жаргонізмів і загальних фраз, які не додають сенсу вашій пропозиції.

Як оформити КП SMM

Комерційна пропозиція є вашою презентацією, а отже під час її оформлення не варто забувати про фірмовий стиль вашої компанії. Залежно від ситуації або ваших уподобань ви можете зробити її у вигляді слайдів презентації або традиційного документа розміру А4. Великим плюсом буде, якщо ви оформите комерційну пропозицію разом із дизайнером, який зможе не тільки гарно сформатувати текст, а й зробити потрібні акценти та виділити заплановані ключові показники. При цьому pdf-формат файлу буде найкращим вибором для подібного документа, оскільки в цьому разі ви можете бути абсолютно впевненим, що клієнт побачить пропозицію в такому вигляді, як ви її задумали.

Інформацю підготовав портал Преса Рівне.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com