Книжковий Гелловін

23 жовтня 2017
Olena Kolyada
31-го жовтня світ відзначає найхимерніше свято під назвою Гелловін. Із плином часу, з цілком собі язичницького обряду, воно перетворилося на веселу розвагу для малюків, що перевдягаються у різноманітні костюми та колядують ласощі по сусідах. А ще це чудовий привід приділити увагу тематичному читанню, скажімо, про монстрів-химериків - зовсім не страшних, а страшенно кумедних!
 

"Абетка монстрів", Марія Жученко, Інна Черняк

Пустувати із користю - це про "Абетку монстрів". Коли малюкові кортить бешкетувати, але не вчитися, на допомогу приходять монстрики і їхні віршовані історії, котрі у ненав'язливій і веселій формі допоможуть засвоїти літери і цифри.
 

"Ґруффало", Джулія Дональдсон, Аксель Шеффлер

Легендарна віршована казка "Ґруфало" Джулії Дональдсон лише нещодавно з'явилася в українському перекладі, котрий майстерно виконав Віктор Морозов. Це історія про винахідливу мишку і жахастого Ґруффала, котрі примудридилися налякати чи не всіх мешканців лісу, і вийшло у них це так кумедно, що вже майже двадцять років діти з усього світу сміються з їхніх пригод.
 

"Ґруффалятко", ​Джулія Дональдсон, Аксель Шеффлер

"Ґруффалятко" - не менш феєричне продовження історії про Ґруффала. Нині Ґруффало - татко, і звісно він піклується про свою доню, попереджаючи, що в лісі водиться Велика Страшна Мишара. Та малій Ґруффалятці від того стає тільки цікавіше і вона вирушає на пошуки почвари. Що з того вийде, дізнавайтеся з веселої книжки.
 

"Вертка бешкетна абетка", Катерина Перконос, Олена Ястремська

Ще одна, але цілком унікальна абетка, котра не лише знайомить дітей із літерами, але й запрошує малюків до неймовірної гри. Кожну літеру представляє незвичайний персонаж з потрійним ім’ям: Ангельський Ажурний Алігатор живе в одній книжці з Чарівним Чепурним Черв’яком, а онде сховався їхній загадковий друг Хитрий Хтозна-який Хамелеон. Та якщо трохи перемішати імена цих диваків, може вийти Хитрий Ажурний Черв’як, або Ангельський Чепуриний Хамелеон, або Чарівний Хтозна-який Алігатор!
 
Граючись із Верткою бешкетною абеткою, можна створити аж 35 937 химерних, але чудових персонажів!
 


"Там, де водяться диковиська", Моріс Сендак

Кажуть, автор і художник Моріс Сендак створив цей шедевр, не впоравшись із завданням намалювати коней - диковиська у нього виходили значно краще. А зрештою, "Там, де водяться диковиська" стала однією з найвідоміших дитяких книжок, на якій зросло не одне покоління дітей у світі. Цього року книжка з'явилася в українському перекладі. А розповідає вона про малого Макса, котрий вирушає в країну диковисьок, щоб стати їхнім королем, а може, щоб засвоїти важливий урок.
 

"Тринадцять історій у темряві", Галина Ткачук, Ірина Мамаєва

Це книжка для тих, хто знає, що фантазія зі сміхом – прекрасний засіб від страху. Це саме ті історії, які розповідають у темряві одне одному сучасні діти, і подібні ж страшилки оповідали їхні мами та бабусі, і ще багато-багато поколінь дітей. У них ідеться про жаховиськ, монстрів, прозорих людей, речі, які оживають, і навіть про Серединожера!​ Це моторошна, але весела дитяча книжка, нагороджена відзнакою "Книга року ВВС-2016"​.
 

"Рік у Чарівній Країні", Мацєй Шиманович, Ольга Горба

Цей казковий віммельбух з'явиться у продажу лише за кілька тижнів, але химериковий настрій він здатний тримати, буквально, цілий рік. Це дванадцять картин із місяцями року, цікаві деталі яких, можна розглядати годинами. Це фантастична подорож, сповнена несподіванок і незвичних зустрічей із героями казок, а також із Пажем Кротохвілем, Феєю-Квіточкою, Трубкопотамом та Зміюкалом.​
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше