Книжкове Різдво для підлітків

25 грудня 2017
Olena Kolyada

Зазвичай різдвяні книги адресовані найменшій аудиторії, яка чекає на свята і дива від усього серця. Але що робити, коли дитина доросліша, і всі оповідки про ялинку, Святого Миколая, Санту та різдвяних оленів добре знайомі й не надто вражають? Час братися за більш оригінальні історії та складніші тексти.

“Маленька книжка про любов”, Ульф Старк

Напередодні Різдва може трапитися чимало див. На Фреда, героя «Маленької книжки про любов», чекає чимало омріяних подарунків. Навіть якщо тато на війні, не вистачає їжі і хлопець майже перед канікулами отримує догану від директора, все, чого він найбільше хоче, здійсниться.

У повісті відомого шведського письменника Ульфа Старка — багато світла й любові, і цей настрій книжки дуже точно відтворила в ілюстраціях Марія Фоя.

“Коли приходить Різдво”, Луїза Мей Олкот

Коли ж приходить Різдво? Тоді, коли випадає сніг, щипає мороз? Коли готовий святковий стіл? Коли око милують різнобарвні різдвяні вогники? Коли всі люди здорові та щасливі й обдаровують одне одного дорогими подарунками?

Мабуть, що ні. Різдво приходить тоді, коли ми вчимося від маленького Ісуса любові та співчуття до ближнього. Коли вміємо побачити скрутне становище вбогої людини і простягаємо руку допомоги. Диво різдвяної ночі творять не величні слова і подарунки, а тихий дитячий шепіт вдячності і віра в те, що добро завжди перемагатиме зло.

Теплі різдвяні історії відомої американської письменниці Луїзи Мей Олкот стануть чудовим доповненням до різдвяних свят для дітей та дорослих.



“Привиди проти суперкрутих”, Аудгільд Сульберґ

Продовження пригод Анне Беа (“Хто проти суперкрутих”, “Суперкруті догралися”). Дівчинка значно посміливішала, відколи ми бачилися з нею востаннє: вона тепер співає у гурті і навіть наважується поїхати у шкільну поїздку в гори. У цій мандрівці і її друзі, і суперкруті з вищої касти спізнають нові пригоди і більше дізнаються одне про одного. Їм доведеться розгадувати таємницю привида, що видає моторошні звуки, а вночі блукає коридорами колишнього закинутого готелю. Ох, такі страхіття вам і не снилися! Тим часом Анне Беа несподівано для себе стане учасницею любовного трикутника, з якого теж непросто виплутатися.

“Хроніки Нарнії: Лев, Біла відьма та шафа”, Клайв С. Льюїс

Не стільки різдвяна, скільки чарівна зимова книга, що розпочинає пригоди чотирьох дітлахів у фантастичних світах Льюїса. Звичайні англйські діти: Пітер, Сьюзен, Едмунд та Люсі гостюють у свого родича — профессора Керка, й раптово знаходять дивовижну шафу, яка веде до чарівної країни Нарнії. Країна потерпає від чарів злої Білої Відьми. Виявляється, саме ці діти покликані здійснити стародавнє пророцтво з допомогою лева Аслана і добрих жителів Нарнії, аби звільнити країну від Білої Відьми і сторічної зими.

“Ослик Марії”, Ґунгільд Селін

Ослик – найбільший упертюх і нечупара в Назареті. На нього годі ди­витися без сліз. А скільки прикрощів він завдав своєму господареві! Та одного дня віслючок зустрічає дивовижну молоду жінку на ім’я Марія. Її доброта й турбота створили з віслючком диво. Але найбільше Диво ще тільки чекає на героїв і читачів цієї книжки. Зворушлива різдвяна історія шведської письменниці Ґунгільд Селін завоювала серця читачів у багатьох країнах світу. Книжку видано в популярному форматі адвент-календаря.

“101 далматинець”, Доді Сміт

У пана та пані Любеньких живе пара чудових собак-далматинців — Понґо й Леді. Господарі надзвичайно їх люблять і не можуть натішитися п’ятнадцятьма цуценятами, які народжуються невдовзі. Проте у затишному будиночку Любеньких ніхто й не підозрює, яка небезпека чигає на маленьких далматинців… Чарівні різдвяні пригоди плямистих песиків не залишать байдужим жодного читача.



“Диявольськигеніальноалкогольний пунш бажань”, Міхаель Енде

Автор легендарної "Нескінченної історії" Міхаель Енде розповідає про таємного магорадника, покликаного сіяти всіляке зло на Землі й творити найгірші речі, які тільки можна собі уявити. Разом з не менш огидною тіткою він береться за створення чарівного пуншу, що здійснює бажання, і завадити їхньому злу всесвітнього масштабу здатні лише товстий домашній кіт і обскубана ворона.

“Різдвяна історія”, Чарльз Діккенс

Опублікований у середині грудня 1843-го року шеститисячний наклад “Різдвяної історії” розійшовся ще до Різдва, та й наступні наклади розкупили дуже швидко. Ця книжка Чарльза Діккенса внесла у святкування Різдва потужний животворний дух морального й духовного очищення, доброчинності та єднання всіх людей у любові до Спасителя. Своєю повістю Діккенс заклав­ основи своєрідної “різдвяної філософії”, яка культивується відтоді не лише в Англії, а й у всьому Західному світі.

“Зося з вулиці Котячої взимку”, Агнєшка Тишка

Четверта книжка із серії “Зося з вулиці Котячої” від польської письменниці Агнєшки Тишки. У цій частині Зося із захопленням розповість своїм прихильникам і новим читачам про шалені зимові пригоди. Вона познайомить зі своїм дідусем Діонізієм, що привіз котика, який живе в бочці, наче Діоген, і має так само філософський характер. Пригостить вас борщиком, а ваших котів — пряничками з ароматом мишки. А ще покаже їхню кривеньку ялинку (яку, звісно ж, вибрала її вперта сестра Маня) та всіх хатніх улюбленців.

“Гаррі Поттер і в’язень Азкабану”, Джоан К. Ролінґ

Власне, будь-яка книга з серії про юного чаклуна стане окрасою передріздвяних зимових вечорів, коли так хочеться казок і магії, але саме події "В’язня Азкабану" припадають на Різдво. Отож, пригоди Гаррі Поттера тривають. Разом з Роном і Герміоною, своїми найкращими друзями, він уже третій рік навчається у Гоґвортській школі чарівників. На Гаррі насувається чергова небезпека, а отже, багато чого магічного трапиться у різдвяні канікули.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Жорсткі топери: з якого матеріалу виготовляються та кому підійдуть
Якщо ваш диван з часом пом'якшав та деформувався, ви стали відчувати дискомфорт під час сну та перестали висипатися, не поспішайте з ним прощатися. Розгляньте можливість купівлі жорсткого топера, здатного повернути дивану колишній комфорт та зручність.
Читати більше