"Клуб 27": чому із життя в 27 років пішли найталановитіші музиканти

10 квітня 2019
Ліля Колісник
Про таємничий «Клубі 27» чули, мабуть, навіть ті, хто далекий від світу музики. Досить давно люди, які пильно стежать за подіями в світі музики, почали помічати, що найбільш талановиті музиканти "згорaють" до 27 років.
 

 

Список вміщує вже близько двох десятків імен, але саме членів клубу всього семеро.

У цілому тих, хто намагається докопатися до причини смертей, можна зрозуміти: людей завжди вабило все таємниче і містичне, а музиканти, про які йтиме мова нижче, давно змусили весь світ говорити про їхні досягнення. Усіх їх об'єднує величезний внесок у світову музику і несподіваний і загадковий відхід.

Роберт Джонсон

Американський блюзмен став першим членом клубу. Про його життя збереглося дуже мало відомостей, зате його музика досі захоплює мільйони людей по всьому світу. Навіть ходили чутки, що Джонсон продав душу дияволу, щоб навчитися так грати. Сам музикант ніколи цього не заперечував.

 

Його відхід покритий пеленою таємниці. Існує безліч версій, проте більшість схиляється до того, що його вбив ревнивий чоловік однієї з прихильниць. Тільки одні кажуть, що Джонсон був отруєний, а інші, — що застрелений.

 

Брайан Джонс

Один із творців легендарної The Rolling Stones, за словами Кіта Річардса, був автором назви групи. Джонс вмів грати практично на будь-якому інструменті, був найпривабливішим учасником групи, але постійно конфліктував з колегами. Через це він почав зловживати алкоголем і покинув групу в 1969 році.

 

 Через деякий час Брайана знайшли втопленим у власному басейні. Поліція закрила справу, назвавши це смертю через необережність, але багато фанів вважають, що Джонс наклав на себе руки.

Джимі Гендрікс

Гендрікс по праву вважається найкращим гітаристом-віртуозом в історії музики. Ще за життя його вважали генієм, Джимі вдалося відкрити всьому світові справжні можливості електрогітари, багато хто вважає, що саме він зумів внести метаморфози у всю рок-музику.

 

Великий музикант загинув у власному ліжку, захлинувшись блювотними масами. У кімнаті з ним була його подружка Моніка Данеман, проте дівчина не поспішала викликати швидку, оскільки боялася звинувачень через зберігання в квартирі наркотичних речовин. У деяких інтерв'ю вона стверджувала, що медики відвезли музиканта ще живим, але її свідчення постійно плуталися, тому сеойозно їх ніхто не сприймав.

 

Дженіз Джоплін

Не встиг світ оговтатися від cмерті Гендрікса, як покинула його і Дженіз Джоплін. Дівчина вважалася однією з найкращих вокалісток в історії, а також найкращою блюз-співачкою світу. Дженіз була по-справжньому світлою людиною, ладнала зі всіма і щиро любила життя. Весь світ любив її і чекав виходу нового альбому Pearl.

 

 Її тіло знайшли 4 жовтня в готельному номері, вона лежала на підлозі в одній нічній сорочці. Аналізи показали величезну кількість опіатів в організмі, було встановлено, що співачка померла від великої дози героїну. Однак досі не з'ясували, чи були це вбивством, самогубством або ж жахливою випадковістю.

 

Джим Моррісон

Воістину культова особистість в рок-музиці, творець легендарної The Doors, у 60-і роки Джим із групою і були рок-музикою. Його стиль і поведінку на сцені намагалися копіювати майже всі, але нікому не вдалося досягти його рівня саморуйнування. Музикант ніколи не приховував, що вживає наркотики, і саме вони допомагають йому творити.

 

Обговорюючи з друзями відхід Хендрікса і Джоплін, Моррісон сказав: «Можливо, ви зараз п'єте з номером три». І він мав рацію. Третього липня музиканта не стало, його знайшли у ванні в орендованій квартирі. Згідно з медичним висновком, Джим помер уві сні від передозування наркотиками й алкоголем. Однак фанати досі продовжують будувати версії щодо відходу свого кумира.

Курт Кобейн

Це людина, яка стала голосом підлітків багатьох поколінь. Альбом Nevermind 1991 року, який подарував світу безсмертний хіт Smells Like Teen Spirit, зайняв перші рядки в світових чартах і зробив гурт Nirvana легендою. Але насправді багато хто вважає, що Курт був глибоко нещасною людиною і страждав від депресії і наркотичної залежності.

Восьмого квітня електрик Ґері Сміт знайшов тіло музиканта в його будинку. Згідно з висновком медиків, Кобейн загинув 5 квітня, застрелившись з дробовика. Шанувальники досі будують різні версії і впевнені в тому, що їхнього кумира вбили.

Емі Вайнхауз

На тлі зростання популярності поп-музики Емі виділялася найсильнішим вокалом і ексцентричним виконанням. По праву вважається найкращою британською виконавицею в стилі R'n'B і соул і однією з найкращих вокалісток в історії музики. Також Вайнхауз занесена в Книгу рекордів Гіннесса як п'ятиразова володарка «Ґреммі», а її альбом Back To Black визнаний найкращим британському альбомом XXI століття.

 

Однак ім'я Емі частіше спливало в ЗМІ, коли мова йшла про черговий скандал. У співачки була важка алкогольна та наркотична залежності, що і стали фатальними. Уже 23 липня Емі була знайдена в своєму будинку, медики діагностували серцевий напад через інтоксикацію алкоголем.

 

А коли за справу беруться вчені, все стає дуже нудно. Австралійські соціологи провели дослідження і зробили висновок, що ніякого «Клубу 27" не існує. Вони вивчили біографії багатьох великих музикантів і прийшли до висновку, що, так, деякі з них жили менше,ніж звичайні люди, але смерть в 27 років — звичайне збіг.


Проте світ вас завжди пам'ятатиме, легенди! 


Здійснено переклад.

Зображення — pinterest.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше