Кіно для звіра! Помста!

18 лютого 2015
MorisBrother
Яке бажання найсильніше? Котре із них затьмарює людині голову, окутує всі думки пітьмою, відсуваючи все: мораль, суспільні норми, совість на задній план? Бажання, яке не стосується інтиму, грошей чи слави. Помста - ось, що ставить на коліна людину, пробуджуючи в її тілі звіра, здатного проливати кров, сльози, інколи навіть забираючи життя винуватців. В більшості випадків воно приходить через певні життєві події, до нього підштовхує оточення, але, як не дивно, фільми теж здатні пробудити в тобі звіра.

Я плюю на ваші могили


Рімейк фільму 80-90 років, де все закручено навколо письменниці, яка шукає натхнення у приміському будиночку, неподалік річки. Все йшло спокійно - текст писався, ліс надихав. Доки вона не зустрілась із групою молодих пацанчиків, котрі вирішили, що непристойно залишати дівчину одну в домі. "Джентльмени" несподівано навідались у гості. Дівчину зґвалтували, заодно знявши все це на камеру, а потім викинули в ліс помирати. Момент зґвалтування показаний в стилі документальної зйомки, тому викликає страшенну огиду та ненависть до антагоністів.

Дівчина вижила, та замість того, щоби побігти до найближчого міста, вирішує "віддячити" гостям. Жорстокість, море крові, кастрація - все, що повинно викликати огиду, подано таким чином, щоби глядач бачив справедливу помсту, відчував, як йому стає легше з кожною краплею крові гостей. В основному, фільм якраз і лякає відчуттям насолоди, коли героїня розправляється зі своїми кривдниками. Це важко передати словами. Просто подивіться... 

Райське озеро


Проблема жорстокості дітей стала ключовою в нашому столітті. Якщо раніше маніакальні нахили у людини, схильної до жорстокості, прокидались після 18, то зараз поріг впав до 14. На цьому тримається ідея фільму. Молода пара поїхала на кемпінг і ніщо не віщувало біди (як і завжди), проте зустріч з малолітніми засранцями змінила їхнє життя кардинально. Спочатку до смерті закатовують чоловіка, після чого беруться до його жінки. Та якимось дивом їй вдається втекти. На жаль... щасливий кінець не у всіх фільмів.

Впродовж стрічки їй вдається позбавити життя декількох дітей (якщо їх так можна назвати). Весь фільм тримає в напрузі, але саме в моменти помсти відчуваєш полегшення і надію, що ніхто з них не вибереться на волю. Сама ідея крутиться навколо того, на що здатні діти, впевнені у своїй безкарності. Вони ж не брешуть. Чи не так? Саме на це запитання вам доведеться знайти відповідь!

Останній будинок зліва


Чи готові ви вбити кривдника своєї дитини? Звіра, який посмів підняти на неї руку - пристрелити його? Більшість відповість гуманно - ні. Це й же фільм дозволяє подивитись на ситуацію під іншим кутом. Двоє дівчат випадково потрапили в полон до злочинців, на руках яких кров не першої жертви. Вони вирішують втекти, спровокувавши аварію на автомобілі, та спроба виявилась невдалою. Одну з них вбивають одразу, іншу ж перед цим гвалтують, але теж вирішують не залишати в живих.

По завершенню, в пошуках нічлігу, вони відправляються в ліс, де знаходять будинок батьків зґвалтованої дівчини. Ні одні, ні інші не підозрюють, хто є хто, доки дочка, напів жива, не при повзає до дому. Після цього починається найцікавіше. Здавалось, інтелігентна сім'я перетворюється у монстрів. Проте їх важко судити, навіть коли для покарання використовуються зовсім не гуманні засоби. Відчуття помсти присутнє, а це головне.
_________________________________________________________________________________________

Дехто скаже, що ці фільми не варто дивитись, та чи насправді це так? Жахи - нездоровий жанр, але окремі екземпляри дозволяють запитати себе: "А як би я вчинив у цій ситуації?". І завжди отримуєш відповідь: "Так само". Просто вдома, перед каміном важко уявити, що таке може трапитись з тобою, а от фільми - вони завжди показують найбільш неможливі сценарії, провокуючи нас до пошуку відповідей на нові запитання.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше