КЕКС "ЗЕБРА"

9 січня 2015
Oksana Galuga

Хочеться чогось солоденького, але такого, "аби бігом закалатати і в духовку"? Старий-добрий кекс "Зебра" – те, що треба! Можна спекти, як пиріг або маленькі кекси-"кап-кейки" (подібно до гарбузових кексів). Рецепт позичили у SMAKPLUS.

Інгредієнти:

  • Яйце - 3 шт
  • Цукор - 300 г
  • Коньяк - 5 мл (1 ч.л.)
  • Олія - 150 мл (10 ст.л.)
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 280 г (2 неповні склянки)
  • Розпушувач тіста - 10 г (2 ч.л.)
  • Какао-порошок - 20 г (2 ст.л.)
  • Вода 250 мл (150 мл до тіста і 100 мл, щоб розчинити какао)
     

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром до побіління (бажано одразу у 2-2,5 л посудині – щоб потім додавати решту складників кексу "Зебра"). Далі по черзі, продовжуючи збивати, доливаємо коньяк (для аромату) і олію – рафіновану.
     
  2. Окремо з'єднуємо потрібну кількість борошна і розпушувача, легко перемішуємо. До яєчної маси порціями доливаємо150 мл води і просіюємо борошно з розпушувачем. Готове тісто має бути рідкувате, як "магазинна" сметана.
     
  3. Какао розмішуємо зі 100 мл води. Підготоване тісто ділимо на 2 частини, до однієї підмішуємо какао – так отримаєте дві маси для кексу "Зебра", білу і шоколадну.
     
  4. Форму (велику. приблизно ∅26 см) легко змащуємо олією. По центру виливаємо ложку-дві шоколадної маси. Всередину шоколадної ляпки виливаємо ложку-дві білої маси, далі всередину білої ляпки – знову шоколадну і т. д.
     
  5. Всаджуємо форму з тістом до гарячої духовки, пекти 35-40 хв при температурі 180 градусів. Готовий кекс "Зебра" достатньо посипати цукровою пудрою (якщо зможете дочекатись, поки він вистигне ;)).
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше