Кавовий топіарій

3 липня 2015
Алла
Зараз дуже часто на полицях сувенірних крамниць можна зустріти дивовижні декоративні деревця, які мають різний розмір, різну структуру та різні техніки виконання. Називають такі деревця топіаріями. Майстри роблять свої топіарії з кави, з квітів, навіть додають до них грошові купюри, мішечки з копійками, тощо. Кожне деревце по своєму гарне, тому бажаючих придбати таке диво знаходиться дуже багато. Але перш ніж нести щось у дім, слід бути впевненому в тому, що той чи інший предмет повинен у ньому бути. Отож, зараз мова піде про топіарії дерева щастя та їхнє місце у нашому житті. 
У далекій давнині існувало цікаве, незвичне мистецтво фігурна стрижка рослин. Майстри-садівники в садах знатних римських вельмож створювали різноманітні фігури з крон кущів та дерев. Майстри своєї справи вміло вирізали химерні фігури тварин, надавали різні форми, і навіть будували цілі садові лабіринти. Дивовижні сади отримали тоді назву Топіари що означає "topiary" фігурне підрізування, від латинського декоративний садовий пейзаж. 
Популярності топіари зазнали і у Європі. Найбільший пік припав на епоху Ренесансу (XVI- XVIII століття), саме тоді "архітектура рослин" змогла практично витіснити садове квітникарство. А ось до Російської імперії мода на скульптури з зелені прийшла аж на початку XVIII століття. В цей час всі дерева і чагарники перетворюються на дивовижні постаті у формі людей, птахів чи звірів. 
І сьогодні не зник інтерес до цього дивовижного мистецтва. Слід відзначити, що він навіть зріс, особливо в країнах Європейського континенту. Майстерно підстрижені рослини навіть стають модними, і починають успішно використовуватися у створенні садово-паркових композицій. Такі сади, з акуратно підстриженими рослинами, завжди виглядають доглянутими та елегантними. Крім того, вони стають предметом величезної гордості господарів. 
Зараз дедалі частіше можна почути про декоративний топіарій, але що ж це таке? Топіарій, або як його ще частенько називають "Деревце щастя" чи "Європейське деревце" це декоративне штучне деревце, тобто прикраса будь-якого інтер'єру. Його встановлюють всюди: на полицях поряд з книжками, на підлозі, на кухні, чи то у вітальні залежно від розміру топіарія та дизайну кімнати. Слід зауважити, що хибно вважати топіарії мініатюрною копією якихось конкретних дерев. А головне, вони аж ніяк не претендують на суперництво з живими топіарами. "Деревце щастя" суто декоративна річ, тому лише від креативності майстра залежить, форма крони деревця та матеріали, використані для його виготовлення. 
Мені завжди було цікаво, чому декоративні топіарії називають деревцями щастя. І ось виявляється, що думки про те, що такі дерева приносять щастя, прийшли до нас аж із Далекого Сходу. І їх навіть можна цілком обгрунтувати: з давніх часів саме у формі кулі люди уявляли собі згусток енергії. Тому роблячи "Дерево щастя у формі кулі, майстри перетворюють його на своєрідний "контейнер" для позитивної енергії, яка, на їх думку і має принести щастя його володареві. Тому, подарувавши комусь топіарій, Ви можете вважати, що подарували шматочок щастя дорогій Вам людині. А кавовий топіарій ще й принесе у дім неповторний аромат кави, бадьяну та кориці.



Якщо вам сподобалась ця стаття, вас також можуть зацікавити:
Лялька-мотанка - український оберіг чи гарна інтер'єрна іграшка?
Ідеї декору. Чим прикрасити стіну?
Корисні поради на кожен день
37 супер крутих елементів кухонного начиння
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше
Залаштунки успіху бренду. Чи правда, що шкіряні вироби LuckySrore приносять удачу?
Це історія подружжя Олі та Миколи, які разом, пліч-о-пліч втілили свою мрію, реалізація якої розпочиналась з виготовлення шкіряних гаманців у імпровізованій домашній майстерні.
Читати більше