Кавери, які примусять вас закохатися в класичну музику

На арені хвилеподібної популярності класична музика давно поступилася місцем сучасним напрямкам. Але завдяки класичній обробці поп- і рок-хітів остання знову завойовує прихильність публіки.
 
begemot.media
 
Класична музика увійшла в історію як приклад високого мистецтва. Довгий час вона жила виключно в елітарних колах. Її нерідко протиставляли низькому мистецтва як таку, що дійсно заслуговує на увагу, розвиває естетичні смаки, налаштовує і спонукає до серйозного сприйняття.
 
Навколо поціновувачів класичної музики були люди, які змогли б оцінити віртуозність і творчу стихію композиторів, зрозуміти задум твору, розібрати на кристали його зміст і структуру.
 
begemot.media
 
Однак хибною є думка, що класичні твори 18 - кінця 19 століття, не можуть бути легкими і розважальними. "Золотий фонд" музики, навпаки, нібито протиставляють таким характеристикам. Хоча насправді сюїти, оперети і комічні опери, які мають класичну фактуру, цілком можуть бути "повітряними" і без складного смислового навантаження, як, наприклад, "Весілля Фігаро" Моцарта, "Летюча миша" Штрауса чи "Фальстаф" Верді. І все ж варто погодитися, що така музика відрізняється від сучасної. Вона витончена, але не вульгарна.
 
Класика так само залишається елітарною і в даний час, але ця елітарність вже не є закритою. Навпаки, вона шукає свою аудиторію і прагне її розширити. Так зародилася нова форма взаємодії з сучасною музикою - аранжування популярних пісень на "класичний лад". І такий діалог для класики став дуже виграшним.
 
Класична обробка пробиває постмодерне звукове поле оркестровою (і не тільки) динамікою, властивою для класики академічністю і чіткою композицією, гармонійністю, незмінною традицією виконання творів зі свіжим, але тонким шаром сучасних віянь.
 
Пропонуємо вам ознайомитися з добіркою композицій, які здатні трансформувати наше ставлення до класичної музики до позначки "подобається".

1. Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Cinematic Pop Orchestra and Choir





2. Adele - Someone Like You

Classical pop group Aston

3. Metallica - Nothing Else Matters

William Joseph

4. Red Hot Chili Peppers - Californication

2CELLOS


 

5. Adele - Skyfall

Jun Sung Ahn

6. OneRepublic - Wherever I Go

Costantino Carrara

7. Queen - The Show Must Go On

The Presidential Orchestra of the Republic of Belarus

8. Depeche Mode - Never Let Me Down Again

Prime Orchestra

9. Rammstein - Mein Herz Brennt

Prime Orchestra

10. Океан Ельзи - Все буде добре

Prime Orchestra


 
Ми бачимо, що класична музика здатна змінювати внутрішню конфігурацію і підлаштовуватися під запити суспільства, при цьому не втрачаючи своєї природи.
 
"Люди моєї спеціальності - музиканти - на жаль, стверджують, що тільки 3% населення люблять класику. Якщо ми зможемо зробити так, щоб її полюбили 4% - ми переможемо! Я питаю: "А як мені жити? Що говорити? Як бути? Якщо зараз класичну музику цінують 3% людей на планеті, як досягти 4%? Що робити? Що говорити? Як бути? Я впевнений, що кожен любить класику. Просто деякі поки не підозрють про це", - сказав в одному з інтерв'ю відомий американський диригент Бенджамін Зендер.
 
Зважаючи на успіх оркестрів та інструментальних тандемів, можна сподіватися, що, освоївши нове поле для контакту зі слухачам і слухачками, класична музика підкорить більше, ніж 4% людей.

Джерело: begemot.media
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше