Картопля по-селянськи

28 січня 2015
Oksana Galuga

Колись, бувало, бачу дрібну картоплю на базарі, міркую: "Дрібна – значить, є надія, що без "хімії" і не ГМО". Але ж як уявлю, як довго і нудно кожну бульбочку чистити, зразу бажання пропадає щось готувати із такої дрібноти. Аж та-даам! Є картопля по-селянськи – без зайвої мороки, дуже смачно і можна готувати з бульби будь-якого "калібру". Рецепт позичили у SMAKPLUS.

Інгредієнти:

  • Картопля - 2 кг
  • Олія - 100 мл
  • Сіль - 30 г (1 ст.л.)
  • Карі - 3 г (1 ч.л.)
  • Орегано - 3 г (1 ч.л.)

Спосіб приготування:

  1. Картоплю заливаємо водою і залишаємо на 10 хв. Потім ретельно, щіткою, миємо, обполіскуємо під проточною водою. Далі розкладаємо на 3 купки: більші бульби, середні та зовсім дрібні. Дрібні залишаємо цілими, середні картоплини розрізаємо навпіл кожну, великі – на чверті, щоб уся картопля по-селянськи була приблизно однаковими шматочками.
     
  2. Підготовлену картоплю посипаємо сіллю, карі та орегано, або якимись іншими приправами за смаком. Для цього зручно скласти картоплю до просторого целофанового пакета, додати сіль, приправи і струшувати пакет, щоб картопля рівномірно покрилась спеціями.
     
  3. Підготовлену картоплю викладаємо у форму для запікання, поливаємо олією і запікаємо 1-1,5 год при температурі 200 градусів (час запікання залежить від розміру шматочків). Можна 1-2 рази під час запікання перемішати, щоб картопля по-селянськи була рівномірно покрита олією.
     
  4. Приготуйте до картоплі по-селянськи домашній майонез чи кетчуп – і матимете ситну перекуску, як у відомому закладі швидкого харчування, але цілком корисну для здоров'я, та ще й у 20 разів дешевше ;).
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше