Ів Сен-Лоран. Досконалість стилю

21 жовтня 2016
Oleksandra Orlova

З 11 жовтня до 8 січня в Музеї мистецтв Сіетла проходить масштабна експозиція "Yves Saint Laurent: The Perfection of Style", присвячена життю і творчості великого маестро моди Іва Сен-Лорана. В межах виставки представлені безцінні предмети з архівів фонду П'єра Берже, в тому числі понад сотню ансамблів одягу, аксесуари, фотографії, малюнки та ескізи. Окремі з них вперше демонструються на загал.
 

Організатори виставки ретельно продумали оформлення і подачу матеріалу, включно із музичним супроводом та показами кінохронік з епізодами життя та роботи Сен-Лорана і фрагментами відомих дефіле. На меті було не лише познайомити відвідувачів із  творчим доробком кутюр’є, а й дати можливість побачити його в якості "Маленького Принца світу моди", хлопчика, що все життя грався паперовими ляльками, неймовірно талановитого і шалено красивого YSL.
 

Вбрання, які він створював, поза модою і часом. Неважливо, в якому році з’явилася та чи інша сукня або костюм - якщо їх створив Сен-Лоран, вам закортить одягнути їх і сьогодні. Ось у чому полягає досконалість стилю.
 


У відвідувачів виставки є можливість переглянути альбоми ще зовсім юного Іва, де він малював вбрання улюблених літературних персонажів, і навіть трохи побавитися паперовими ляльками, з яких почалося його захоплення одягом.


Частина експозиції присвячена процесу створення вбрання: від ескізу і вибору тканин до фінального підгону готового виробу на моделі. Безліч зразків, побіжні нариси кутюр'є, лаконічно штрихований олівцем силует або строкатий колаж, а поруч результат — оригінальне вбрання. Абсолютна наочність складної багатошарової роботи і водночас казкове відчуття магії. Феєрія кольорів і фактур — це сотні оригінальних ескізів до колекцій, представлених Івом Сен-Лораном світу за 44 роки роботи в індустрії моди.
 


Серед експонатів також розсипи біжутерії та ювелірних виробів, журнальні обкладинки і розвороти, вінтажні рекламні буклети, світлини робочих моментів і з домашнього архіву П'єра Берже, картини Піта Мондріана, Енді Воргола й Тома Вессельмана, і знову ескізи — суконь, костюмів, капелюшків та навіть парфумів.
 


Додаткової атмосфери присутності генія у кожній залі додають постери, з яких на глядачів проникливо дивиться величний, втім, напрочуд вразливий Ів Сен-Лоран.
 


Завершальним, однак вельми помітним штрихом виставки "Yves Saint Laurent: The Perfection of Style" є презентація однойменної книги, що включає в себе світлини усіх експонатів і чимало цікавої інформації про YSL. Придбати її можна безпосередньо в музеї або на Amazon.com.
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше