Для спорту ніколи не пізно

14 травня 2013
Roksolana Yusypchuk

“Від малого до старого” 

Знаєте, не тільки для кохання ніколи не пізно - спорту це теж стосується. Ми вибрали для вас два хороші приклади для демонстрації того, що ніколи не занадто рано чи пізно займатися спортом.
 


7-річний школяр Андрій Косташ встановив новий український рекорд - 4000 віджимань від підлоги за 2,5 години. Хлопчик лише час від часу змінював положення рук, щоб навантажувати різні групи м’язів. За правилами він також міг робити невеликі зупинки, але лягати на підлогу заборонено. З кожною тисячею Андрій трохи уповільнював темп, але загалом техніка абсолютно не постраждала. З хлопчиком були батьки – тато, як тренер, бажав якнайкращого результату, а мама, в свою чергу, хвилювалася за здоров’я сина і хотіла, щоб все якнайшвидше закінчилося. Вони ж і допомагали рахувати – на одне віджимання Андрій витрачав в середньому трохи більше двох секунд. Як результат, мозолі на руках і щасливе обличчя юного рекордсмена.

І якщо середньостатистична людина відтискається 15-20 разів, спортсмени – 50, то уявіть собі, що таке 4 тисячі для школяра! Батьки розповіли, що хлопчик почав віджиматися приблизно у 5 років і за рік уже дійшов до позначки 3 тисячі. На цьому Андрій не хоче зупинятися, адже у планах на майбутнє – подолати світового чемпіона з Тбілісі, Джумбера Лежаву, який відтискається 44 141 раз за добу. Звісно ж не зараз, хлопчик ще замалий для такого навантаження та й до того він зайнятий зйомками в кіно.
 


Володимир Трофимець, пенсіонер із Криму, встановив гімнастичний рекорд. Вправа називається горизонтальне силове витискання і він протримався 4,46 секунди. А це вам не жарти – не всі професіонали на таке здатні. Представник Національного Реєстру Рекордів пояснює, що висіння на кільцях відносять до досить складного виду спорту і на змаганнях спортсмену його зараховують, якщо він зумів протриматися 2 секунди, а тут більше чотирьох. При цьому з ідеальною технікою виконання – тулуб знаходився паралельно до підлоги. Пізніше всім бажаючим запропонували спробувати і, знаєте, навіть молоді спортивні хлопці не змогли і близько повторити те, що зробив пан Володимир. Чоловікові вже 71 і такий поважний вік не зупиняє його перед досягненням спортивних вершин. Зі спортом чоловік змалечку – у 6 років уже підтягувався на перекладині, у 12 почав займатися гімнастикою, двічі був чемпіоном Української РСР, отримав звання майстра спорту.

Тому бригада швидкої допомоги, яка була (про всяк випадок) присутня під час встановлення рекорду, зрозуміла, що там їм робити нічого – Володимир Петрович втер носа всім присутнім. Саме такий стиль життя допомагає чоловікові добре себе почувати – щоденна зарядка, моржування та спортивні вправи – його спосіб не бути “Вінні-Пухом, як більшість ровесників” – сміється пан Володимир.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше