Інноваційні технології, що зовсім скоро будуть використовуватися в транспорті

20 вересня 2023
Редакція

Інновації в транспорті

Технологічна революція залучила практично всі сфери нашого життя. І транспортна галузь тут не виключення. Зовсім скоро нас чекає кілька важливих інновацій, які так чи інакше вплинуть на наше життя.

Використання штучного інтелекту

Штучний інтелект — це особлива галузь сучасної інженерії. Це створення спеціальних програм для керування транспортом без участі людини-водія. Безпілотний транспорт — це наше майбутнє, адже це значно зменшить логістичні витрати, замінить людську працю машинною та збільшить безпеку на дорогах. Звісно, для управління автомобілем штучному інтелекту потрібні:

  • датчики;
  • камери;
  • передавачі;
  • радари. 

Все це надає максимальну інформацію про навколишнє середовище та інших учасників дорожнього руху. Тож зовсім скоро в продажу з'являться повністю автономні та мобільні транспортні засоби, якими можна керувати дистанційно або ж заздалегідь запрограмувати для подорожі. Тож власник авто зможе сісти за пасажирське сидіння і займатися улюбленою справою, наприклад, грати в ігрові автомати в Elslots казино.

Що стосується громадського транспорту, то штучний інтелект допоможе пасажирам заздалегідь отримувати інформацію про наповненість вагонів, наявність місць для людей з обмеженими можливостями та ситуацію на дорогах, щоб запланувати майбутню поїздку. 

Персоналізації маршрутів пересування та поява нових видів мобільності

Персоналізована мобільність виражається за допомогою певних додатків, які аналізують заданий маршрут та виявляють потенціальні проблеми. Наприклад, людина з обмеженими можливостями може дізнатися про перепони на своєму шляху та максимально швидко його скоригувати. Також ці додатки допомагають автомобілістам не потрапляти до тягнучок, а велосипедистам — знайти маршрут, обладнаний спеціальними велодоріжками та стоянками. 

Появою нових видів транспортних засобів уже нікого не здивувати — останнім часом на дорогах з'являється все більше електросамокатів, моноколіс і інших приладів для пересування містом. Однак на цьому інновації не закінчаться — в планах багатьох корпорацій є повторне залучення вже наявних ресурсів. Наприклад, використання корпоративного автопарку в часи простою для перевезення пасажирів та вантажів. Також розробляється система волонтерських перевезень для маломобільних груп населення.

Зменшення кількості транспорту в місті

Постійні тягнучки призводять до значного забруднення міст. Тому зараз розробляються різноманітні концепції з заміщення транспорту на викопному паливі на більш екологічно чисті моделі. Завдяки цьому вже дуже скоро з'являться міста цілком дружні для пішоходів і велосипедистів. Тобто власникам інших транспортних засобів потрібно буде міняти його на екологічні моделі або ж платити за задоволення користування автомобілем.

Викопне паливо — ресурс вичерпний, тому електромобілі та авто з водневими та іншими екологічно чистими двигунами зовсім скоро замінять застарілі моделі транспорту. Це допоможе очистити повітря від шкідливих викидів та зробити життя у місті більш комфортним.

Звісно всі ці інновації внесуть в наше життя суттєві зміни, однак їх втілення в реальність може зайняти не один десяток років. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Жорсткі топери: з якого матеріалу виготовляються та кому підійдуть
Якщо ваш диван з часом пом'якшав та деформувався, ви стали відчувати дискомфорт під час сну та перестали висипатися, не поспішайте з ним прощатися. Розгляньте можливість купівлі жорсткого топера, здатного повернути дивану колишній комфорт та зручність.
Читати більше