Семеро нікого не ждуть... у мистецтві

12 квітня 2013
Редакція

Мистецьке угрупування "Нас Сім" презентувало чергову виставку. Учасники цьогорічного "Міжсезоння" - семеро прикарпатських митців, викладачів Інституту культури та мистецтв, учасників Спілки художників України - Богдан Бринський, Володимир Лукань, Богдан Бойчук, Володимир Сандюк, Олег Чуйко, Микола Павлюк та Богдан Гладкий.

Друзі-митці у такому складі співпрацюють уже не вперше. Спільні виставки проводились по різних містах Україні протягом кількох років з мінімальними перервами. Такі різні, і в той же час надзвичайно талановиті люди, об’єднані схожим світоглядом. Кожен з них володіє особливою технікою та неповторним стилем у різних напрямах мистецтва. 
 

Богдан Бринський представляє публіці свої захоплюючі абстракції. Його перша виставка відбулась близько 20 років тому. Починав художник з реалістичного пейзажного живопису, але згодом перейшов до експресіонізму. Його картини, в яких модернізм гармонійно поєднується з козацькою тематикою, можна впізнати по особливому темпераменту та динамічності. Не дивно, що творчість Богдана надихає багатьох сучасних митців, серед яких і Юрій Андрухович. Кілька років тому Бринський відкрив у Івано-Франківську мистецьку галерею "Цмок".

Володимир Лукань 

Не менш цікавими виявились роботи Володимира Луканя. Його майстерність свого часу відродила іконопис на склі. Власні картини автор не продає, а лише дарує, адже "диво продавати не можна". Творить Володимир лише тоді, коли є натхнення. А оскільки ікони пишуться для шанувальників, художник завжди переймається тим, що ж вони відчують, дивлячись на його роботи.

Богдан Бойчук

Богдан Бойчук представив увазі відвідувачів мальовничі пейзажі різних куточків України. Всі картини написані з натури, - художник багато подорожував, працюючи над ними. Окрім того, його роботи вирізняються чудовою композицією, близькістю краєвидів, поетичністю і насамперед реалістичністю.

Володимир Сандюк 

Наймолодшим учасником виставки став Володимир Сандюк, який представив на виставці декоративний живопис. Працює художник з технікою малювання олійними фарбами й зображує в основному гірські пейзажі та краєвиди. Унікальності його роботам додає те, що він свідомо відкидає реалістичність і робить природні кольори яскравішими. Чітко проглядається зв'язок з гуцульською архітектурою - гори, наприклад, зображуються високими та шпильчастими. Окрім участі у спільних, художник презентував свої роботи на 6 персональних виставках. 

Микола Павлюк 

Не залишила байдужими відвідувачів і філософська графіка Миколи Павлюка. У його творчості переважають умовні зображення та концептуальність. Своєрідний символізм додає роботам глибини та неоднозначності. Персонажів для своїх робіт Микола обирає із народного фольклору або демонології, що також додає оригінальності та чарівної містичності витворам.

Олег Чуйко 

Роботи ще одного майстра - учасника виставки - кардинально відрізняються від інших за своїм жанром. Олег Чуйко продемонстрував цікаве поєднання кольорів на тканині. Роботи випромінюють радість та водночас пошук чогось нового, невідомого. Окрім розпису по шовку, митець випробовує себе в графіці та церковному мистецтві. Він є представником молодої еліти художників України.

Богдан Гладкий 

Роботи талановитого скульптора Богдана Гладкого - пластичні портрети друзів, колег, творчих і відомих особистостей - виконані на високому професійному рівні. Його експресивні скульптури показують справжню внутрішню красу зображених людей і вражають своєю психологічною глибиною.


"Ми всі різні, тому ми й сходимося" - розповідає Микола Павлюк про колектив "Нас сім". Виставка "Міжсезоння" - це тільки початок чергового етапу творчості митців.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше