«Розумний» матрац для глибокого сну створили вчені з Техасу

23 липня 2022
Irina

Розроблений інженерами матрац і подушка складаються з декількох нагрівальних та охолоджуючих елементів. Так, шия, руки і ноги засинає трохи нагріваються, а тулуб, навпаки, охолоджується. На даний момент розроблено два прототипи для цієї технології. Перший використовує воду як носій тепла, другий – повітря.
Винахід був протестований на 11 добровольцях, які лягали або у звичний для них час, або на дві години раніше. За допомогою матраца вдалося прискорити процес засипання загалом на 58%. При цьому регулювання внутрішньої температури тіла призвело до значного покращення якості сну, зазначили учасники проекту.

«Дивно, наскільки ефективно м'яке прогрівання вздовж шийного відділу хребта посилає організму сигнал збільшити приплив крові до рук і ніг, знизити температуру тіла та прискорити настання сну», - пояснив автор дослідження Кеннет Діллер.

Інший позитивний ефект полягає у відновленні серцево-судинної системи за допомогою рівномірного падіння кров'яного тиску.

Повідомляє видання Преса Рівне.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com