Густе і красиве волосся: як доглядати за волоссям після пересадки?

22 вересня 2023
Редакція

Проблема випадіння волосся знайома багатьом. Причиною найчастіше виступають вікові зміни в організмі, гормональні збої, хвороби, травматизація шкіри голови тощо. З цією проблемою найчастіше стикаються чоловіки, однак за послугами лікарів-трихологів звертаються також і жінки. 

Пересадка волосся https://platinumlaser.com.ua/plastyka-tila/likuvannya-oblisinnya-i-vipadinnya-volossya/peresadka-volossya-metodom-fue-i-hfe/ — процедура, що полягає в перенесенні волосяних фолікулів з донорської зони (найчастіше потилиці) туди, де помітне облисіння (частіше в тім'яній ділянці).

Методики пересадки, що пропонує клініка Platinum Laser

Лікарі-трихологи клініки пропонують малоінвазивні методи пересадки волосяних фолікулів. В арсеналі спеціалістів 2 способи: FUE і HFE. 

Перший передбачає використання великої донорської області (зазвичай всієї потилиці). Після проходження всіх необхідних обстежень, пацієнта готують до операції. Її виконують під місцевою анестезією. Лікар збирає донорські фолікули за допомогою спеціальних інструментів, формує мікроотвори на цільовій ділянці та пересаджує матеріал. Пацієнту накладають пов’язку, яку необхідно зняти через 3 дні. У проміжку від 10 днів до місяця починає рости пересаджене волосся.

Друга методика використовується для невеликих ділянок алопеції. Процедура виконується амбулаторно. Фолікули витягуються мінімально інвазивним чином. З 1 кв. см шкіри донорської області лікар бере певну кількість матеріалу. Таким чином зменшення об’єму волосся не відбувається.

Рекомендації щодо догляду за шкірою голови після пересадки волосся

Незалежно від обраної методики для успішного приживлення та росту нового здорового волосся пацієнту слід дотримуватись певних рекомендації. Лікар-трихолог підбере індивідуальний догляд та спеціальну косметику, яку потрібно використовувати на перших етапах реабілітації. 

Загальні рекомендації мають такий вигляд:

  1. Берегти шкіру голови від сонця — після зняття пов’язки небажано піддавати впливу прямих сонячних променів ділянку шкіри голови, де було здійснено пересадку. Потрібно носити головний убір, однак такий, що не спричинятиме надмірного потіння.
  2. Обережно мити голову — лікар порадить конкретний шампунь, що буде бережно та ефективно очищати волосся від забруднень. Його слід наносити м’якими масажними рухами, уникаючи надмірного тертя. Температура води не повинна бути занадто високою. Краще віддати перевагу трохи теплій чи навіть прохолодній. 
  3. Обережно розчісуйте волосся — використовуйте м’яку масажну щітку для розчісування. Не докладайте зусиль при розчісуванні, краще робити це повільними обережними рухами. Не травмуйте та не смикайте шкіру голови.

Через певний час після проведення процедури можна повертатися до звичного догляду. Важливо: не фарбуйте волосся та не відвідуйте перукарню, поки лікар не дасть на це дозвіл. Не забувайте про регулярний огляд та доглядові засоби, що призначить трихолог.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше