Гурт "Правиця" випустив міні-альбом з маловідомими народними піснями

23 березня 2017
Annie
До релізу увійшло три композиції, в основу яких лягли маловідомі народні пісні. Музику для них, як і для інших композицій проекту, написали учасниці "Правиці" – Марта Любчик і Мирослава Салій.
 

 
"Зерно, з якого розростався цей міні-альбом, – це, звичайно, фольклор, адже мотиви народних пісень вічні, вони завжди актуальні, – розповідає Cultprostir Мирослава Салій. – Відсоток оригінальних народних текстів у кожній із пісень різний. Наприклад, у "Журавці" 100% народного тексту. Це улюблена пісня моєї бабусі, яку я від неї й записала. Для "Дудки" ми брали тексти з коломийок, жартівливих пісень, а останню частину дописали самі. Так само сталося і з композицією "Любила": у ній приспіви народні, а куплети дописані. Об’єднані ці пісні нашим настроєм. Ми їх створювали на одному диханні, і для нас вони енергетично рідні".

 

Група "Правиця" була заснована у 2010 році. Але свій дебютний альбом під назвою "Кривий танець" дівчата випустили тільки в 2015-му. У серпні минулого року "Правиця" вийшла у фінал музичного конкурсу "Хіт-конвеєр" від телеканалу "М2" з піснею "Губи солодонькі". Зараз дует працює над матеріалом для нової повноформатної платівки.
 

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше