Готуємось до Дня всіх закоханих: що подивитись в найромантичніший день року?

6 лютого 2017
Редакція
Ось незабаром вже й славнозвісний День Валентина – найтепліший день лютого. Хлопці та дівчата, яким вже пощастило зустріти свою другу половинку, починають активно бігати в пошуках подарунків і вигадувати ідеї для романтичного вечора. А ми продовжуємо серію статей, присвячену Дню всіх закоханих!

Якщо пікнік в Парижі біля Ейфелевої вежі "накрився" через погодні умови, а білети на літак до Венеції вже розкупили, ви все ще можете зробити цей вечір особливим. В будь-якому випадку, романтична вечеря на двох і хороший фільм врятують ситуацію. Банально, скажете ви. Але якщо ви знайшли правильну людину, то свято вдасться за будь-яких обставин. А День Валентина можна собі хоч кожного дня впродовж року влаштовувати ;)

До речі, тим, кому ще не пощастило знайти "ту єдину" чи "того єдиного", і хто планує святкувати цей день в колі друзів, дана підбірка теж може згодитись для створення святкової атмосфери :) Отож, поїхали…

Вічне сяйво чистого розуму

Це, безсумнівно, один з кращих фільмів в історії кінематографу. А ще підтвердження того, що справжнє кохання переможе все. Неперевершений Джим Керрі та екстравагантна (у даному випадку) Кейт Уінслет додали стрічці особливого шарму. У кожної пари бувають проблеми і суперечки, та це ще не привід руйнувати відносини. Хоча деякі ексцентричні особистості саме так і роблять. Так ось, що би ви не робили, справжнє кохання знайде спосіб об’єднати споріднені серця, що ми і бачимо на прикладі героїв фільму. 
 

Едвард руки-ножиці

Ця стрічка – справжній подарунок для фанів Тіма Бертона та Джонні Деппа. Неймовірно зворушливе створіння з лезами замість рук і досі залишається найромантичнішим персонажем в історії цього тандему. Наш герой Едвард – не зовсім людина. Це творіння вченого, який через певні обставини залишив бідолаху зовсім самого. Випадково Едвард потрапляє до сусіднього містечка, де йому доводиться зустрітися з незрозумілим йому і доволі жорстоким світом. Єдине, що робить його життя сповненим щастя, – кохання до дівчини. Але чи вдасться їм бути разом…

Амелі

Рекомендовано дівчатам, які дуже люблять помріяти, а також обожнюють французький кінематограф. Про акторську майстерність і неперевершену гру чарівної Одрі Тоту навіть й говорити нічого! Виявляється, всі історії, зібрані в цій стрічці, режисер Жан-П'єр Жене збирав ще з 1974 року, записуючи розповіді друзів і знайомих. Наша героїня Амелі Пулен - самотня дівчина, що живе у світі власних фантазій і мрій. Вона робить дивні, на перший погляд, речі, які змінюють життя людей навколо, роблять їх щасливими. Та чи зможе Амелі знайти своє власне щастя?

Закохайся в мене, якщо наважишся

Ще один представник французького кінематографу. Досить своєрідний, але неповторний фільм. Хлопчик Жульєн і дівчинка Софі знайомляться ще в дитинстві. Оскільки життя в них обох склалось не найкращим чином, вони стають опорою один для одного в жорстокому світі. Діти вигадують гру, яка супроводжуватиме їх впродовж всього життя. Спочатку це були просто дитячі пустощі, але з часом події набирають обертів.
 

Ілюзіоніст

Історія про кохання, яке долає роки і будь-які перешкоди. На початку 20-го століття у Відень приїжджає ілюзіоніст Ейзенхайм, який заворожує публіку своїми фокусами. На один з його виступів приходить сам кронпринц Леопольд зі своєю майбутньою нареченою – красунею Софі. А далі починаються незрозумілі події, причина яких криється в минулому…
 

Одержимість

Не плутайте з минулорічною стрічкою Дам’єна Шазеля "Whiplash". Ця одержимість англійською звучить як "Wicker park". Бідолаха Метью по вуха закоханий в дівчину Лізу, яка раптово зникла два роки тому, залишивши в його серці порожнечу. Одного разу під час важливої ділової поїздки він помічає її в ресторані. Хлопчина намагається відшукати кохану, але знайомиться з іншою Лізою. Просто збіг? Насправді Метью стає жертвою віртуозної інтриги.
 

Крапки над і

А тепер трохи іспанського кіно. Чарівна Кармен переконана, що вона знайшла кохання свого життя – багатого і симпатичного Барнабі. Однак перед весіллям вона випадково зустріла Кіта і подарувала йому один невинний поцілунок, котрий повністю змінив життя красуні.
 

Закохані в Київ

Про українське. Стрічка "Закохані в Київ" стала продовженням серії "Париж, я люблю тебе", "Шанхай, я люблю тебе", "Нью-Йорк, я…" Ну ви зрозуміли. Це збірка короткометражних фільмів, які розповідають про кохання і почуття людей, в даному випадку, українців. Легка, ненав'язлива стрічка.
 

 

Все перемагає любов

Для любителів старого кінематографу. Цю стрічку зняли ще в 1987 році, а розповідає вона про кохання угорської дівчини Лорі та українського солдата Сашка. Однак в їхніх стосунках є третій – хлопець, небайдужий до Лорі. Намагаючись захистити кохану, Сашко вбиває суперника, за що може заплатити життям. Події розгортаються в часи Другої світової війни.
 

F63.9 Хвороба кохання

Українсько-французька комедія про кохання лікаря-венеролога Олександри і космонавта Олександра. Якщо ви полюбляєте дуже реалістичні спецефекти, вам не сюди. Все зроблено спеціально не дуже правдоподібно, аби підсилити комічність фільму. А загалом, в мережі можна знайти безліч схвальних відгуків про стрічку. Тому, якщо хочете з користю провести день Валентина, та ще й настрій собі підняти, гарного вам перегляду!
 

Помаранчева любов

Ця стрічка ідеально підійде тим, хто хоче переглянути щось драматичне (або й сльозу пустити). Кохання може принести нам сюрпризи, і не завжди приємні. Головні герої Катя і Роман живуть в центрі Києва. На вулиці революція, а вони сидять в квартирі, не виходячи з неї. Здавалося б, усе наче нічого, та раптом виникає реальна життєва проблема, яка може зруйнувати ідилію вщент.
 

Помаранчеве небо

Проста, але зворушлива стрічка про кохання людей з різних світів. Марк виріс у багатій сім’ї, ніколи надто не задумувався над вже розпланованим майбутнім, жив собі на втіху. Аж поки не зустрів Іванку. Дівчина повністю змінює світогляд молодика. Але на те воно кохання, щоби ставати кращим. (Як ви вже здогадались з назви, фільм розповідає про часи Помаранчевої революції.)
 

Віднесені вітром

І трохи класики. Цей фільм вважається одним з найромантичніших в історії кінематографу. Не дивно, що він отримав аж 10(!) премій Оскар. Історія кохання молодого гульвіси Ретта Батлера і самовпевненої темпераментної Скарлет О’Хара не залишить байдужим жодне серце.
 

Сніданок у Тіффані

Неперевершений фільм з неперевершеною одрі Хепберн. Головна героїня стрічки Холлі Голайтлі – незвичайна дівчина. Хтось може назвати її авантюристкою, хтось – хитрою лисицею, а хтось – дурненькою простачкою. Однак її це не сильно бентежить. Вона впевнена, що немає нічого гіршого, аніж зв’язати себе коханням до когось. Вона мріє знайти багатого чоловіка, однак зустрічає молодого симпатичного письменника…
 

Інтимна розмова (Pillow talk)

Дуже кумедний і водночас зворушливий фільм. Двоє незнайомих людей змушені ділити один телефон на двох. Джен – декоратор зі стриманими поглядами, Бред – гульвіса музикант. Через постійні чвари за телефонну лінію, обидва герої починають ненавидіти один одного. Та один випадок змінює все. Бред намагається привернути увагу Джен, яка ще не підозрює про їхнє давнє знайомство. Фільм залишає безліч позитивних вражень, особливо якщо ви полюбляєте американський кінематограф 50-их років ;)
 
 
Насправді цей перелік можна було б продовжувати безкінечно. Сюди можна додати славнозвісний "Титанік", "Привида", "Красуню", "Брудні танці" і ще мільйон комедій і мелодрам про стосунки між чоловіком і жінкою. А ще про мультики не забудьте. От хоча б діснеївські принцеси та їхні історії кохання… Одним словом, гарного вам перегляду! А як знаєте ще якісь гідні Дня всіх закоханих стрічки, діліться ними в коментарях ;)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше