Гайдна, Бетховена і Шуберта представив піаніст Готтліб Валліш на віденському вечорі У Києві

12 грудня 2021
Ярослав

Віденський вечір пройшов за підтримки Австрійського культурного форуму в Києві.

Піаніст народився у самосу серці Австрії. Його перший професійний почин стався у Золотій залі Віденської філармонії в 12-ти річному віці. А міжнародна кар'єра розпочалась ще в 90-их роках. 1996-ому році у супроводі оркестру Sinfonia Varsovia у 17 років піаніст виконав Концерт №5 ("Імператор") Бетховена. Курував цим дійством Ієгуда Менухін.

Від тоді Готтліб Валліш бере активну участь у музичних фестивалях та грає в популярних концертних залах по всьому світу. Серед них можна виокремити такі: Карнегі-хол у Нью-Йорку, Вігмор-хол у Лондоні, Кельнська філармонія, Tonhalle у Цюріху та NCPA у Пекіні, Рурський фортепіанний фестиваль, Бетховенфест у Бонні, фестивалі в Люцерні та Зальцбурзі, "Грудневі вечори" в Москві та Сінгапурський фестиваль мистецтв.

Як соліст він виступав з диригентами Джузеппе Сінополі, Невіллом Маррінером, Деннісом Расселом Девісом, Кирилом Петренком, Луї Лангре, Лоуренсом Фостером, Крістофером Хогвудом та Бруно Вейлом.

Австрійський піаніст виступав спільно з Віденським філармонічним і Віденським симфонічним оркестрами, Королівським філармонічним оркестром Ліверпуля, Молодіжним оркестром Густава Малера, Симфонічним оркестром Франкфуртського радіо, Струнним оркестром Люцернського фестивалю, Камерним оркестром імені Ференца Ліста, Будапештським камерним оркестром, Musica Angelica Baroque Orchestra Лос-Анджелеса та Камерним оркестром Штутгарта.

У минулому році його запис фортепіанних концертів Бетховена у співпраці з Віденським академічним оркестром був визнаний сенсаційним: Готтліб Валліш і оркестр проводили запис там, де грав геніальний Бетховен, використовуючи інструменти початку XIX-ого століття.

Маестро Валліш викладав у Женевському університеті музики та Музичній академії імені Ференца Ліста в Будапешті, нині працює професором фортепіано в Берлінському університеті мистецтв (Udk Berlin). Проводив майстер-класи в Університеті Іллінойсу, Університеті Денвера, Музичному коледжі Нагої, Королівській Датській музичній академії, Санкт-Петербурзькій консерваторії та Міжнародній літній академії у Зальцбурзі

Київська публіка зачаровано слухала маестро й вдячна за ту музичну насолоду, яку він подарував у похмурий зимовий вечір

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com