Фоторепортаж: поради початківцям

7 лютого 2017
Фотограф

Сьогодні "Українська фотографія" ділитиметься з вами порадами, які допоможуть тим, хто хоче вдосконалити свої навички фоторепортера.

Фоторепортаж — це жанр, який стоїть на межі між документалістикою та візуальним мистецтвом. З одного боку, його завдання показати правду без прикрас, а з іншого зловити щось особливе і найбільш промовисте. У поєднанні цих двох рис і полягає найбільша складність жанру. Тепер у ньому доводиться працювати не тільки газетним репортерам, а й весільним, клубним, фестивальним фотографам, завдання яких не просто зробити гарні світлини, а розповісти історію.


Не важливо яка камера у вас в руках, найважливіше — знати її як свої п’ять пальців, щоб миттєво реагувати і змінювати налаштування залежно від обставин, у яких опинитеся. Не полінуйтеся витратити більше часу на вивчення усіх функцій та з’ясувати, як поводитиметься ваша техніка при різних умовах зйомки.

Репортаж не дає часу на тестові кадри, ви фотографуєте одразу чистовик.

Не забувайте і про дрібниці, які можуть бути цікавими, про поєднання кольорів і форм, що можуть опинитися в кадрі випадково. Такі несподівані комбінації зроблять ваші світлини не тільки інформативними, а й більш естетичними, художніми. І хто знає, можливо, на нудній стандартній події ви вловите кадр для виставки чи фотоконкурсу.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше