П’ятірка найочікуваніших фестивалів липня

5 липня 2013
Oksana Melnyk

Літо в розпалі. Досвідчений український меломан вже встиг побувати хоча б на одному масштабному музикальному заході. Наша підбірка стане в пригоді тим, хто має трохи вільного часу, і не проти його провести під відкритим небом.

Про те, що обрати — рок чи етно, яких несподіванок очікувати від організаторів, та у скільки вам можуть обійтися музичні розваги, піде далі мова.

6 -7 липня — Етнічний фестиваль “Країна Мрій”


Місце: Київ, Співоче поле

Квитки: 20-50 грн.

Свято живої етнічної музики проходитиме вже вдесяте. І його засновнику — Олегу Скрипці є чим пишатися, адже за стільки років фестиваль отримав тисячі прихильників. “Країна Мрій” — це чудова нагода поринути у світ живих легенд кобзарства, ознайомитися з роботами натхненних, самобутніх майстрів, і викликають захоплення в глядачів. На п’ятьох фестивальних сценах пануватиме яскраве різноманіття етнічної музики. Для гостей працюватимуть: Алея майстрів, Дитяча галявина, Майстерня народних танців, подіум під відкритим небом “Етно-Fashion”, Козацькі Розваги, Літературна сцена, книжковий ярмарок.

Line-Up: Ко-оп, Палац, Kozak System, Ram'd'Âmes, Astarta Edwin feat. Jon Durant, SunSay & Elvira Sarykhalil, Fatima Spar, Papa Duke Вand & Олег Скрипка.

10-14 липня — Міжнародний фестиваль “АртПоле”


Місце: Івано-Франківська обл., с. Уніж

Квитки: 250-290 грн.

Хто б міг подумати, що захоплюючу подію можна організувати у невеличкому селищі? Та АртПоле з року в рік розширює як географічні, так і стильові рамки. АртПоле 2013 — це п’ять днів, чотири сцени і триста учасників з понад десяти країн. На кожній з чотирьох фестивальних сцен — етнічно-екологічно-дністровій, казково-театральній, вільно-експериментальній та великій world music — будуть максимально широко представлені проекти, що виникають і розвиваються в українській альтернативній культурі, а також гурти з інших країн.

Line-Up: Гудаки Village Band, Enchanted Hunters, НаГуаль, Крапка, Князь Мышкин, Miąźsz, Рви Меха Оркестр, Cherry Band, Перкалаба, Faarao Pirttikangas, Кarolina Сicha i Bart Pałyga, PUSHKiN Klezmer Band, uSSSy, Evolution Dejavu, Йорий Клоц, Napra, Fantazio, ГИЧ Оркестр, MAVIGIZ.

12-14 липня — “The Best City.Ua”


Місце: Дніпропетровська обл., Парк відпочинку «Новоселица»

Квитки: 299-999 грн.

Безсумніву, The Best City є найбажанішою рок-н-рольною подією в Україні. Мешканець “кращого міста” зможе відірватися від повсякденної рутини і зануритися в атмосферу божевільного драйву, енергетики, побачивши та почувши топових виконавців.

Організатори запевнили, що сумувати на цьогорічному фестивалі “The Best City” ніхто не буде. Навпроти головної сцени цілодобово працюватиме — “DJ’s Platfotm”. Також всіх гостей чекають культурні заходи — літературні презентації, театральні перформанси, нічні кінопокази, міжнародний фотопроект «Сушка», справжій петриківський ярмарок та навіть майстер-класи від відомих музикантів. Любителі екстремального спорту зможуть долучитися до відкритого чемпіонату України з вейкбордингу. Не варто забувати і про видовищне шоу козацької реконструкції «Хотинська битва».

Line-Up: Hurts, Scorpions, Enter Shikari, Guano Apes, Lacuna Coil, Ленінград, Нічні Снайпери, Сплін, Бі- 2, Дельфін, Мумий Тролль, ВВ, Kozak System, Мотор’рола , ТНМК, Luemiere.

19-28 липня — “Франко.Місія”


Місце: Львівська обл.

Квитки: безкоштовно

“Франко.Місія” постала з об'єднання двох великих фестивалів “Fort.Missia” та “Франко Фест”, які вирішили упродовж десяти днів створити масштабний і різножанровий мистецький рух. Фестиваль розпочнеться на унікальних фортах Першої світової війни у селі Поповичі неподалік українсько-польського кордону, далі мандруватиме через Судову Вишню, палац Фредра-Шептицьких, Самбір, Добромиль та Дрогобич до Нагуєвичів.

У фестивалі візьме участь більше пів сотні гуртів, де грають музиканти з України, Польщі, США, Канади, Німеччини, Азербайджану, Грузії, Чехії, Сербії, понад сорок письменників, кілька театрів та кільканадцять митців.

Line-up: Nino Katamadze, Олег Скрипка та Лє Ґранд Оркестр, Кому Вниз, Тhe Lemon Bucket Orkestra, Катя Chilly, Ryan Socash Duet, Крихітка, Berlinska Dróha, Kozak System, KAL Band, Місько Барбара & Josef Ostřansky, ДримбаДаДзиґа, The Washing Machine, Калєкція, AtmAsfera, The Stylacja, ShockolaD, Corna Kruswa, Rock-H, Marinita & Agabeyli Brothers, ГИЧ оркестр, дитяча студія Петрос, Miąższ,Абу-Касимові Капці, Рутенія, Andrew Kokhan Blues Band, Hairy Viper, The Mandry, Vinipuz Mob, КораЛЛі, Zapaska, DrumТиАтр, Фіолет, та ін.

19-21 липня — “Підкамінь”


Місце: Львівська обл., с. Підкамінь

Квитки: безкоштовно.

Незмінним залишається не тільки місце проведення, а й концепція та мета фестивалю Підкамінь: привернення уваги до проблеми відновлення пам’яток архітектури та популяризацію всього українського — від сучасної пісні до національного одягу. На фестивалі лунатиме український фольк, відбуватимуться художні та спортивні події, діятиме літературна сцена - і це все на тлі чудових пейзажів та стародавніх стін Домініканського монастиря.

Line-up: Триста8сім, Йорий Клоц, Svoboda, Пан Пупец , Бандурбенд, КораЛЛі, Кому Вниз, Pawa, Чумацький Шлях, Астарта, Rock-H, Svjata Vatra, Тартак, Друже Музико, Los Colorados, Цвіт Кульбаби, Ot Vinta.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Наталія 5 липня 2013
це актуально зараз :)
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше