Фільм, за який Ді Капріо врешті отримає "Оскар"

30 вересня 2015
Редакція
За свою майже 30-річну кар'єру Леонардо Вільгельм Ді Капріо 4 рази номінувався на найпрестижнішу кінопремію світу. І щоразу, коли Лео стояв за крок від омріяної статуетки, з'являвся хтось більш достойний. З високою долею ймовірності можна стверджувати, що у 2016 році ця ″темна смуга″ для Ді Капріо закінчиться.

Дебютував у великому кіно Ді Капріо роллю Джоша у комедійній стрічці ″Зубастики-3″ Руперта Харві.
 
До ″Зубастиків″ були епізоди у легендарній ″Санта-Барбарі″, ″Магічному дзеркалі″, ″Нових пригодах Лессі″, ″Ізгоях″. Далі було ″Життя цього хлопця″ з Робертом де Ніро і Еллен Баркін.
 
Перший успіх до Лео прийшов дещо пізніше. У 1993 році Ді Капріо спільно з Джонні Деппом зіграв у драмі ″Що гнітить Гілберта Грейпа″.
 
У цьому фільмі Лео зіграв Арні — розумово відсталого брата Гілберта (Джонні Депп). Зіграв блискуче, за що був вперше номінований на ″Оскар″. Програв Томмі Лі Джонсу, який номінувався за ″Втікача″.
 
Головною стрічкою в кар'єрі Ді Капріо став ″Титанік″ Джеймса Кемерона.
 

Спершу Лео навідріз відмовлявся від ролі, однак містер Кемерон був впертішим. Того року ″Титанік″ став головною культурною подією року і отримав нечувані 11 номінацій на ″Оскар″. Однак, кіноакадеміки не номінували Лео в категорії ″Краща чоловіча роль″. Їх мотивація не зрозуміла й досі. Тим не менше, після ″Титаніка″ Ді Капріо міцно закріпився у списку найоплачуваніших акторів Голлівуду.

Свою другу номінацію на ″Оскар″ отримав за роль Ховарда Хьюза у стрічці Мартіна Скорсезе ″Авіатор″.
 

Знову багатогранний персонаж з психологічними проблемами. Знову блискуча гра. І знову ″Оскар″ йде іншому. Цього разу переможцем став Джеймі Фокс за роль Рея Чарльза у біографічній драмі Тейлора Хекфорда ″Рей″.
 
Чергової номінації чекати довелось недовго. За два роки після ″Авіатора″ Ді Капріо приміряв образ контрабандиста Денні Арчера у стрічці Едварда Цвіка ″Кривавий алмаз″.
 
Лео зіграв дуже достойно, ще раз довівши силу свого таланту, однак цього, традиційно, виявилось замало. Кращим став Форест Вітакер за ″Останнього короля Шотландії″.
 
″Бог любить трійцю″, - ймовірно подумав Ді Капріо і продовжив працювати над подальшими ролями, очікуючи чергову номінацію, яка б стала тріумфальною. А працювати було над чим.

″Острів проклятих″

″Початок″

″Дж.Едгар″

″Джанго звільнений″

 ″Великий Гетсбі″

″Вовк з Уолл-стріт″


Я щиро вірив у те, що саме ″Вовк з Уолл-стріт″ стане ″жирною″ крапкою в епопеї ″Лео vs Оскар″. 
"Чорна" комедія Мартіна Скорсезе знята за мотивами мемуарів брокера Джордана Белфорта дивиться на одному подиху, не дивлячись на солідний хронометраж у 3 години.
 
Сцена, під кодовою назвою ″Ламборджині″, у неперевершеному виконанні Лео, заслуговує окремої похвали. Відверто кажучи — це одна з найкращих сцен, які я бачив у своєму житті.
 

Не дивлячись на відмінну гру Лео, кіноакадеміки вчетверте залишили Ді Капріо ″з носом″. Цього разу кращим актором став Метью Макконахі за роль Рона Вудруфа у ″Далаському клубі покупців″.
 
На цьогорічній церемонії "Оскар" головним тріумфатором став мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярітту.
 
За свою стрічку ″Бьордмен″ Іньярітту отримав ″Оскар″ у головних номінаціях: за кращий фільм, кращу режисерську роботу і сценарій. ″Бьордмен″ настільки прекрасний фільм, що по праву вважається своєрідним підручником з режисури та операторської майстерності.
 
Наступна стрічка Іньярітту, якій, не сумнівайтеся, знайдеться місце серед кращих на черговій церемонії ″Оскар″ - ″Легенда Хью Гласса″ (″The Revenant″). Головну роль траппера (мисливець за хутровими звірами, - прим. авт.) Хью Гласса зіграє Леонардо Ді Капріо.
 
За сюжетом, Хью отримає серйозне поранення на незвіданих просторах Дикого Заходу. Його партнер Джон Фіцжеральд (Том Харді) зрадницьки залишить його помирати. У Гласса залишиться лише одна зброя — його сила волі, щоб кинути виклик дикій природі, суворій зимі та не менш диким племенам індіанців, з єдиною метою — вижити і помститися Фіцжеральду.
 

Цього разу Ді Капріо втілить образ героя, який практично не розмовлятиме. Буде дуже цікаво спостерігати за тим, як Лео розкриватиме характер свого персонажа, обходячись без слів. Я не сумніваюсь, що йому це вдасться, тому ″вангую″ довгоочікувану перемогу Ді Капріо на черговій церемонії ″Оскар″.

В кінотеатрах України ″Легенда Хью Гласса″ йтиме з 14 січня 2016 року.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше