Філе індички в духовці: рецепт Hozoboz

2 липня 2020
Редакція

Цього разу, друзі, готуємо смачне філе індички в духовці. Очевидно, що оригінальністю і екзотичністю цей рецепт не відрізняється, зате при мінімальній калорійності здатний подарувати максимум ситості і смакової насолоди, особливо завдяки апетитній карамельній скоринці з соєвого соусу і спецій.

Але про те як краще запекти філе індички ми за традицією розповімо пізніше, а поки пару слів про тонкощі приготування основного продукту, який, до слова сказати, славиться на весь світ за свої дієтичні властивості які з успіхом поєднуються з дивовижно ніжним і яскравим смаком. Правда щоб цього самого смаку домогтися, а не отримати в результаті шматок сухого і позбавленого смаку філе, треба пам'ятати про основні правила:

  • Індичка не надто любить коли її смажать, краще запікати або тушкувати;
  • Готувати індичку найкраще після попередньої обробки у вигляді маринування з використання кисломолочних продуктів або соєвого соусу;
  • Якщо ви зібралися запекти філе індички - використовуйте фольгу, так м'ясо вийде соковитіше.

Якщо дотримуватися всіх цих нехитрих правил, вийде чудова грудка індички запечна в духовці. Думаю ні в кого не залишилося сумнівів у тому, що пора переходити до самого рецепту.

Що нам знадобиться щоб приготувати філе індички в духовці:

  • Філе індички - 700 гр.
  • Соєвий соус хорошої якості - 5 ст.л.
  • Спеції та приправи для маринування - 3 ч.л.
  • Сіль - за потребою

Як правильно готувати індичку в духовці

1. Почнемо з того, що приготуємо всі необхідні продукти;

2. Філе слід добре промити під проточною водою і витерти на сухо. Потім грудку треба проколоти ножем в різних місцях, щоб м'ясо краще промаринувалося;

3. Саме час намазати філе різними спеціями і приправами;

4. Вже замариноване м'ясо буде виглядати як на нашому фото;

5. Додамо соєвий соус;

6. Важливо гарненько промазати м'ясо соєвим соусом;

7. Інгредіети введені, загортаємо індичку в фольгу і залишаємо маринуватися години на 3, а краще на ніч.

Коли м'ясо гарненько замаринується, його слід запекти в духовці при температурі 220 градусів. Час приготування залежить від розміру філе і становить від 40 до 60 хвилин. Але важливо стежити потім, щоб м'ясо не перепекти, інакше смак і соковитість будуть безповоротно втрачені. Щоб не помилитися напевно використовуйте градусник і дочекайтеся готовності, яка визначається у індички і курки температурою в 58 градусів. Зробите все правильно і буде вам щастя, у всякому разі в вигляді смачного обіду або вечері.

А ХозОбоз радий бути вам корисний і як завжди чекає нових цікавих рецептів. Завжди Ваш друг і товариш в світі смачних страв - ХозОбоз!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше