Фестиваль з родзинкою

28 вересня 2021
Ксенія

«Під Покровом Тризуба» — всеукраїнський історично-музичний фестиваль, який проходить у м. Боярка щорічно від 2016 р. Захід спрямований на вшанування борців за українську Незалежність та її територіальну цілісність. З 2019 року став всеукраїнським. Організаторами фестивалю з 2016 року є ГО «Валькірія» та Боярська міська рада. З 2019 — Міністерство молоді та спорту України, ГО «Валькірія», Київська обласна державна адміністрація та Боярська міська рада.

У цьому році дводенний фестиваль відбувся 24 та 25 липня. Він проходив у парку перемоги в Боярці. Я особисто була там присутня і можу стверджувати, що атмосфера була чудова, але все по порядку. Розважальна програма була дуже насичена і кожен міг обрати заняття до душі. Протягом двох днів на фестивалі діяли: наметове містечко, ярмарка, виставкова алея, фуд-корти.

Всі дійства були розділені на галявини. Протягом двох днів на "середньовічній галявині" з 10 по 18:00 відбувалися змагання з середньовічного бою, стрільба з лука, майстер-класи. "Дитяча галявина" приймала усіх охочих з 11:00 по 16:00. Там відбувалися: майстер клас «свічка з вощини», вибійка, ігри та забавлянки, майстер-клас дня - «пташка з сіна» та 25 липня майстер-клас дня - “лялька мотанка”, також були розміщені стенди з розмальовками.

На дискусійній галявині за 2 дні було дуже багато цікавих людей та історій. Про все можна розповідати вічність, тому згадаю про самих цікавих, на мій погляд. 24 липня:

  1. «СРСР як некроутопія» - презентація аналітичної гутірки Олександра Воронюка;
  2. гутірка поеток Віолетти Кукурузи, Лізи Жарікової, Заха Бури, Юлії Кашпуренко, Мальви Кржинівської, Лілії Батюк-Нечипоренко та Дмитра Луняки;
  3. презентація книги Тетяни Власової - «Ефект близькості»;
  4. гутірка Руслана Горового;

25 липня:

  1. презентація фотовиставки Максима Левіна;
  2. гутірка Соломії Бобровської;
  3. гутірка Вахтанга Кіпіані;
  4. презентація книги Тамари Горіха Зерня - «Принцип втручання»;
  5. гутірка Оксани Забужко;

Не варто забувати, що фестиваль спрямований на вшанування борців за українську Незалежність та її територіальну цілісність, тому можна було спостерігати деякі реконструкції. 24 липня відбувалася військово-історична реконструкція - бій підрозділів Армії УНР та Галицької армії проти більшовиків.

25 липня була військово-історична реконструкція -  бій УПА проти німецького підрозділу. А також, відкриття пам’ятного барельєфа Олександру Кониському (біля Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею ім. Богуна у Боярці).

Ну і звичайно, куди ж без святкового концерту. В перший день фестивалю на головній сцені виступали:  «Folknery», «КораЛЛі», «Жадан і Собаки» та «Kozak System». А на нічній сцені о 12 годині ночі була «Інтимна лірика під баян» за участі Мальви Кржанівської, Кассандри Рімскі, Василя Рябка та Олексія Єськова. На другий день на сцені виступали: «Hardfire», «Lemko bluegrass band», «Karna» та «Антитіла».

Я вважаю, що фестиваль пройшов на всі 100 відсотків. І за кількістю людей, що були там, і за атмосферою, яку відчули всі присутні. Це було незабутньо!

Фото взято із фейсбук сторінки

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com