Фестиваль карпатської кулінарної спадщини в Івано-Франківську

15 травня 2013
Oksana Melnyk

Дійство з приготування і споживання смаколиків тривало усього день — 11 травня, та цього часу виявилося достатньо для того, щоб учасники насолодилися автентичною карпатською кухнею. Організатори фестивалю обрали благородну мету — збереження і популяризація традиційних карпатських продуктів харчування та кухарських традицій, і цікавий формат — у центрі міста розгорнулося наметове містечко, а на головній сцені впродовж усього дня проводили майстер-класи, а також танцювали і співали пісень.
 


Події на головній сцені

На Головній сцені проводилися конкурси як на майстерність приготування страв, так і на вправність їх поїдання. Гості фестивалю мали нагоду скуштувати бутерброди, приготовлені самим мером міста, та інші страви — за які вже взялися імениті кухарі. Після чого розгорнулися справжні інтелектуальні баталії на знання культури і традицій карпатських народів. Розважали гостей фольклорні шоу, показані колективами з Угорщини, Словаччини, Румунії та України.
 

Палаткове містечко

Любителям покуштувати смачненьких традиційних страв і напоїв — прямий шлях до гостьових наметів. Словаки організували дегустацію вина, румуни пропонували скуштувати самогону зі слив і солодких рулетів, українці ж пригощали медом і хмільною медовухою, виробами з бринзи і салом. Не обійшлося і без приготування двохсот та одного літра карпатської грибної юшки з обов’язковим частуванням гостей.
 

 

Гастрономічний квест

Організовано 10 станцій квесту зі запитаннями, інтерактивними завданнями, загадками на знання географії, історії фольклору та кулінарних традицій країн — учасниць фестивалю. Зібрані наліпки учасники могли обміняти на фестивальні горнята, блокноти для рецептів чи фестивальні футболки.

Не забудьте переглянути промо-ролик заходу, у якому мер міста Івано-Франківська ретельно готує бутерброди, а спортсмен Роман Вірастюк та письменники Юрій Андрухович і Тарас Прохасько зі смаком їх поїдають.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше