Фешн-тренди сезону весна–літо 2022 року

10 лютого 2022
Редакція

Останнього місяця зими залишилося менше, ніж на три тижні, а це означає, що можна поволі ховати пальта і читати новеньку статтю про тренди весна–літо 2022. Підготували ми її спільно з flow.ua — магазином одягу, який співпрацює з понад 5 000 дизайнерів з усього світу, а також має власний бренд одягу Flow. 

Якщо тренди минулого року виникали на фоні пандемії, то в новому колекції наповнила енергія змін та функціональність. Колекції поєднали в собі радість створювати нові образи з утилітарним характером речей. Ранок чи вечір, бізнес-зустріч або вечірка, яскравий чи стриманий стиль. Нові колекції вишукані та практичні. 

Назад до роботи

Початок сезону 2022 демонстрував повернення до бізнесу, яке відображалося в прохолодних, світлих відтінках сорочок, вільних штанях і легких блейзерах.

Вікторія Бекхем запропонувала мішкуваті сорочки з ґудзиками яскраво-блакитного кольору. Сорочки, наприклад бавовняні, стануть класною частиною базового гардеробу. 

Яскравий вечірній одяг

Сміливі, яскраві та красиві, дизайнери передбачили, що після настання вечора темряву освітять фанові, плавні силуети суконь. Лондонський дизайнер Роксанда, відома своїм інноваційним використанням кольорів, вибрала відтінки лаймового хайлайтера, а Proenza Schouler, Versace та Oscar de la Renta занурилися у світ фруктів із відтінками мандарина та сацуми. Вони ідеально доповнюють шкіру, поціловану сонцем.

 У цьому сезоні є цілий ряд барвистих колекцій, які освітлять навіть сірі зимові ночі. Від мандаринового суконь Крістофера Джона Роджерса та жовтої оксамитової сукні Les Rêveries до приголомшливих виробів із кобальту від британського бренду Tove. Ці насичені тони коштовного каміння виглядають добре цілий рік, але особливо популярні будуть улітку.
 

Низькі штани

Завдяки тому, що скромні джоґери з’явилися ледь не в кожному гардеробі, у цьому сезоні штани зручні і віддають спортивним стилем. А для сезону 2022 дизайнери знизили лінію талії ще нижче. Штани з низькою посадкою, які можна побачити в Etro і Valentino, з вільним кроєм дуже нагадують нам нульові.

 Ізабель Марант надихнулася ностальгією тієї епохи, пропонуючи брюки прямого крою, шорти з рюшами та прикрашені джинси, а Том Форд запропонував шовкові варіанти одягу для сну. У цьому сезоні зверніть увагу на Vince і Oroton, які пропонують моделі з широкою штаниною, а джинси Grlfrnd з низькою посадкою пропонують новий погляд на класичну тенденцію нульових.

Міні повертається

Шкіра досі тренд, крихітки. Дизайнери взяли до уваги чуттєвість весни, яку не бачили кілька сезонів, і міні увірвалися на подіум. Незалежно від того, чи це сукня, чи спідниця, високі лінії подолу були помітні скрізь. Versace і Fendi представили асиметричні лінії подолу та занижену талію, тоді як Джонатан Андерсон у Loewe запропонував скульптурні спідниці в стилі саронґ. Цього сезону паризькі енергійні бренди Alaïa і Jacquemus пропонують скульптурні міні, які можна одягати на щодень.


 

Трикотажні сукні

Цей універсальний повсякденний продукт був мастхевом останніх сезонів і залишився таким у новому. Ці сукні «одягай-і-ходи» представили Chloé і Khaite. Це готова до літа річ із легкого трикотажу, що забезпечує тактильність у теплу погоду. Ідеальні, щоб поміститися у вашій пляжній сумці і щоб не замерзнути холодного ранку. 

Ґабріела Херст, прихильниця естетики трикотажу з голови до ніг, запропонувала облягаючі варіанти з вирізами «пікабу» у своєму однойменному лейблі, а креативний директор Chloé продемонстрував ребристі версії тютюнових відтінків. Тепер теж є що одягти – від нейтрального трикотажу від Chloé та барвистих моделей від Rotate Birger Christensen до елегантного нового погляду Ґабріели Херст на дизайн у стилі бохо (її сукня кольору слонової кістки з бахромою — вау). Доповніть образ подовженими чоботами для вишуканого образу.

Яскраві сорочки

Скромна сорочка на ґудзиках — один із найнадійніших союзників вашого гардеробу, завдяки тому, що її можна одягати як верхній одяг, як міжсезонний додатковий шар одягу, а також носити як самостійну річ. Тим не менше, для сезону 22 сорочка була чим завгодно, але тільки не звичайною сорочкою. Вона стала твором мистецтва у Valentino та The Row, де нам запропонували її зі скульптурними рукавами. А віденський дизайнер Петар Петров запропонував архітектурні силуети, схожі на орігамі, із обрізаними рукавами. Цього сезону вибирайте сорочки кольору щербету від Christopher John Rogers та Gucci, відлиті з розкішного оксамиту та шовку.

Культові аксесуари

Додайте новий аксесуар до свого гардеробу. Це простий спосіб оновити образи, особливо коли аксесуари сезону 22 пропонують більше свіжості і трохи веселощів без зобов'язань. Вибирайте, що припаде до душі. Від туфель на товстій підошві та бейсболок, що ідеально поєднуються з повсякденними джинсами, до шовковистих шарфів, якими можна пов’язати хвіст або зав'язати на ручках сумки через плече – силует, запропонований Loewe, Khaite та Neous наступного сезону. Також зверніть увагу на бренди, як-от: Bottega Veneta, Chloé і The Row. Там знайдете відмінні аксесуари.

Наостанок про кольори

Поряд із чорним, темно-коричневі та темно-оранжеві кольори грали ключову роль на подіумах. Рубіново-червоний також є відтінком, який виявився популярним не тільки в Кароліни Еррери, а й у Сен-Лорана та інших. Деякі з цих кольорів можуть бути не зовсім такими, як ви очікували від весни, але це не привід засмучуватися: грайливі блакитні, рожеві, зелені та інші відтінки карамельні Pantone також відіграли дуже важливу роль на весняних шоу сезону 2022 року. 

Зображення з інтернету
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com