"Модний феномен" Івано-Франківська. Частина 2

15 квітня 2013
Oxana Kril

Мода, як то кажуть, вона і в Африці мода. Талановитих людей, яких готові наслідувати тисячі інших, в чий одяг хочуть одягатися сотні тисяч жінок, чоловіків і дітей, є багато.

Сьогодні продовжуємо розповідати про "модний феномен" івано-франківських дизайнерів одягу.

Пропагуючи українське

Вишивка на сорочці… на вечірньому платті… на весільному платті… на костюмі… Вишивка тут і там. Саме вона є основним елементом в роботах Любці Чернікової. Але це ще треба мати великий талант, щоби її не було забагато, щоби вона викликала неймовірний захват, а не жах від того, що повсюди. І цій жінці це вдається. Одяг в її колекціях, завдяки етно мотивам, аж кричить: "Made in Ukraine".

Як уже було сказано, Любов Чернікова є також дизайнером весільних суконь. Проте тільки цього року вона представила їх на подіумі. "Останнім часом в Івано-Франківську все росте й росте попит на весільні сукні з ручною вишивкою" – говорить Любця. Клієнткам вона пропонує три варіанти вбрання "під вінець": багатошарове традиційне українське народне вбрання з багатою вишивкою, вишита сукня-футляр з тканого полотна або класична весільна сукня, оздоблена вишивкою. Особливістю робіт саме цієї франківської жінки є те, що узор суконь дублюється на чоловічу сорочку, що робить її роботи ще прекраснішими і більш доповненими. Стиль також зберігається під час розробки костюмів для дружбів, дружок, а також батьків.
 

Етно нотки

Ще одна майстриня нашого краю, яка шиє сучасний український одяг з етно нотками – Ярина Жук. Модельєр Ярина Жук більше відома у Києві та Львові, хоч живе й працює у рідному Івано-Франківську.

Родзинкою дизайнера є вишивка, зокрема прадавні писанкові візерунки (Ярина є випускницею факультету вишивки та моделювання ЛДКДУМ ім.Труша). Одяг від Ярини Жук завжди з натуральних тканин та вражає елегантною стриманістю. Це етно дуже деліктне, вишивка сприймається як вишукана прикраса і не відволікає уваги від чистоти лінії.” – сказано в одній зі статей газети “Галицький кореспондент”.
 

Вишуканий мікс стилів

Рок, спорт-класика, романтичний стиль – все це було в одній з найперших колекцій Вікторії Хоменець. Юна випускниця представила її лише два роки назад, а зараз уже досить знана в нашому місті і не тільки в ньому. Вся ця колекція була виконана в чорно-білих тонах, що, мабуть, якраз так і сподобалося глядачам.

Зараз же ж Вікторія має власне дизайнерське ательє "ANVI" і є досить відомою майстринею в Івано-Франківську.
 

“Якщо леді не при капелюшку – значить, це не леді”

Саме так може сказати Івано-Франківський дизайнер капелюшків - Лара Zінчук. Майстриня робить шляпки на будь-який смак – для світських прийомів, весіль, вечірніх прогулянок. Її продукцію купляють не тільки у нашому Станіславові, а й у багатьох інших містах – добре, що в наш час служба доставки працює справно.
 

Талановита і юна

Ручна робота завжди цінувалася і, скоріш за все, буде цінуватися завжди. А де краще і часто можна побачити цю саму ручну роботу? Звісно, вона проявляється в прикрасах. І не обов’язково прикрасах з дорогоцінного каміння – можна зробити справжні витвори мистецтва і зі звичайного бісеру. І це на одному з “Frankivsk Fashion Week Days” довела студентка уже третього курсу Марія Іванців. Вона змайструвала різноманітні кольє: масивні, ніжні, етнічні, вишукані, поєднавши бісер з дорогоцінним камінням, монетами і навіть з хутром.
 


"Модний феномен" Івано-Франківська. Частина 1

Читайте також: "Модний феномен" Києва

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше