Фахівці Sight & Sound відзначили український фільм

18 листопада 2016
UAPOST.US
Авторитетне кіновидання Sight & Sound magazine назвало німий фільм Олександра Довженка "Арсенал" (1929) із циклу кіноперформансів КОЛО ДЗИҐИ одним із найзахопливіших фільмів, показаних на цьогорічному Кембриджському кінофестивалі.
 
uapost.us
 
Про це повідомляє Міністерство культури України.

Фільм Олександра Довженка розповідає про придушення військами Центральної Ради більшовицького повстання на київському заводі "Арсенал". Стрічку було знято на Одеській кінофабриці ВУФКУ камерою легендарного кінооператора Данила Демуцького в оригінальних декораціях Володимира Мюллера.

Експресіоністична образність, досконала операторська робота та оригінальна драматургія, вивели фільм далеко за рамки звичайної пропаганди й зробили його чи не найважливішим твором українського кіноавангарду.

UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше