Дизайн інтер'єру: кольори, матеріали, меблі, стилі

21 лютого 2019
Andrey Sokruta

UaModna підбиває підсумки 2018 року, і сьогодні в цьому нам допомагає Андрій Сокрута – дизайнер, архітектор, засновник студії Andrey Sokruta workshop. Андрій розповів, які тренди в інтер’єрному дизайні подарував нам минулий рік, які з них стали визначними і які залишаються актуальними досі.

Для дизайнерів 2018 рік став роком еклектики, але народилася вона не з жаги епатажу, а із суто практичних міркувань. Людина – жива, багатогранна – не може мешкати у приміщенні, де кожна деталь обмежує її. Ми не мусимо підлаштовуватися під красивий інтер’єр – ми самі повинні створювати його, керуючись власними уподобаннями і звичками. І лише еклектика, тобто мікс елементів різних стилів, дозволяє нам це зробити, не нехтуючи естетикою. А отже, усі інтер’єрні тренди, що народилися минулого року, виходять саме з еклектики, а також – індивідуалізації дизайну, підвищення його функціональних якостей.

Кольорові рішення

2018-й майже повністю скасував таке поняття, як-от «несмак», коли справа стосується кольорів та їхнього поєднання. Незважаючи на те, що безумовними лідерами залишаються білий, сірий і чорний, яскраві барви та неординарні малюнки стали активно використовуватися в модних інтер’єрах. Особливо актуальні відтінки фіолетового, бузкового та рожевого, кораловий, теплий жовтий, індиґо, синьо-зелена гама.

Актуальні матеріали

Турбота про довкілля поступово стає невід’ємною часткою будь-якого виробництва – стосується це і будівельних та декоративних матеріалів. У тренді – екологічно чисті довговічні матеріали, виробництво яких приносить мінімум шкоди навколишньому середовищу, як і утилізація. Це дерево, натуральний камінь, кераміка і керамограніт, метали, натуральний текстиль. Мінімум пластику, мінімум синтетики. Популярні також перероблені матеріали, адже ресайклінг – важливий аспект свідомого споживання.

А як щодо меблів?

Корпусні меблі стають усе більш футуристичними: в тренді – високофункціональні модульні конструкції-трансформери, дизайн яких можна вписати у будь-який стиль. Що ж стосується м’яких меблів, панівним критерієм стає максимальний комфорт, тому в моді об’ємні меблі плавних форм, оббиті натуральними тканинами приємної фактури.

Стильове розмаїття

Еклектика не визнає чітких догм, вона є радше прийомом, аніж стилем. Що ж до напрямів у дизайні, то еклектичні поєднання можуть бути найрізноманітнішими – скажімо, італійський максималізм і неокласика, скандинавський стиль і софт-глем, мінімалізм і орієнтальні мотиви. До сміливих комбінацій краще вдаватися разом із дизайнером, котрий допоможе зробити інтер’єр не лише ефектним, а і зручним.

Інтер'єри — з портфоліо дизайнера Андрія Сокрути, Andrey Sokruta Workshop.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше