Листи на війну від маленьких українців

6 листопада 2015
Oleksandra Orlova
Наприкінці жовтня київське видавництво "Братське" презентувало читачам нову книжк-білінгву під назвою "Листи на війну. Діти пишуть солдатам / Letters on the War. Children Write to Soldiers". Під яскравою палітуркою з голубом миру ховаються не менш барвисті дитячі листи і листівки, написані дітьми українським солдатам, а також їхні адаптовані переклади англійською. У зворушливих дитячих посланнях йдеться про любов, надію, мрії про мир і віру в перемогу.

 
Упорядниками збірки стали письменниці й дослідниці дитячої літератури Валентина Вздульська та Оксана Лущевська, які з великою відповідальністю та душевністю підійшли до відбору листів для книги. Обираючи ті чи інші послання вони керувалися пошуком мови миру й порозуміння, яка звучить із дитячих вуст щиро й невимушено і водночас наголошує на універсальних цінностях людства. До художнього оформлення доклала майстерну руку дизайнерка Олена Старанчук. Завдяки її рішенням щодо ілюстрацій та елементів дизайну, в яких були використані виключно дитячі малюнки, на сторінках книжки вдалося передати всю автентичність дитячих бачень та емоцій.
 
Певною мірою збірка "Листи на війну" являє собою унікальний пласт культури, не лише української, а й світової, бо в контексті війни від імені дитини озвучує теми миру, свободи, соціальної справедливості. Тому особливо важливо, що книжка вийшла не лише мовою оригіналу текстів, а й англійською, що дає змогу звернутися до нескінченно великої аудиторії читачів.
 
Видавництво "Братське" започаткувало серію книжок-білінгвів минулого року у рамках проекту "Крок уперед: глобалізуймося разом із українсько-англійськими книжками-картинками". У яскравому форматі, з урахуванням сучасних світових стандартів, книжки проекту знайомлять маленьких українців з якісними творами та водночас розширюють їхні мовленнєві кордони. Формат білінгв також допомагає популяризувати українську культуру та українську дитячу книжку у світі. У серії вже вийшли друком білінгви "Скільки?"/How many? Галини Кирпи та Ольги Гаврилової, "Монетка"/ A Coin Ані Хромової та Анни Сарвіри, "Пан Коцький, Міра і море"/ Mr. Catsky, Mira and the Sea Оксани Лущевської та Віолетти Борігард.
 


Зокрема в електроннному фоматі книжки "Пан Коцький, Міра і море", а також "Листи на війну" можна придбати на Amazon.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Olena Kolyada Olena Kolyada 8 листопада 2015
Дякую за посилання!
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше