ДВОЄ

23 травня 2014
Liliana
Одне з улюблених місць для натхнення, для того, щоб насолодитися естетикою сучасності у поєднанні зі старовиною муру-галереї "Бастіону", що дихає своєю давньою енергетикою, в якому себе чомусь завди почуваєш захищеною і спокійною, мою увагу привернули надзвичайно яскраві фотографії. Виставки у Бастіоні - річ звична і це завжди тішить.Та це було щось нове і не схоже на будь що інше. Це був ковток свіжого повітря. Не могла не зупинитися, бо не взнати що це і кому можна подякувати за цю красу. На моє щастя, презентація мала початися через декілька годин і мене одразу скерували до неї... автора, фотохудожниці Юлії Версти. Моє перше враження від цих великих, красивих і багатих очей важко описати одним словом. До мене підійшла невеликого зросту з довгим чорним волоссям дівчина, яка просто вразила мене своєю енергетикою. Такої чистоти, таких сяючих очей, такої щирої посмішки потрібно шукати, щоб побачити. А тут... все і одразу.
 
Зважаючи на те, що мені близька тема дуалізму, не могла не спитатися - чому близнюки? Звідки ця ідея? Я отримала практично вичерпну відповідь - "мене приваблює у близнюках їх ідентичність, однакові почуття і цей нерозривний зв'язок при тому всьому, що це дві різні людини". Та все найкраще я могла побачити на презентації.

Сама концепція виставки - це «Четверо очей, двоє людей та одне серце». Адже на фотографіях зображені зовнішньо схожі люди, котрі водночас є різними особистостями, але між ними існує свій особливий зв’язок. Багатьом відомо, що зв'язок між близнюками є практично нерозривний. Вони дуже добре відчувають один одного і рідко трапляються випадки, коли ця лінія зв'язку розривається. Вони є доповненням один одного і при тому, що є повноцінними особистостями, є одним цілим. Саме це і вдалося показати фотохудожниці - єдине ціле, нерозривний зв'язок п'яти пар близнюків різного віку та статі.

Фото вражають не тільки баченням майстра, а й такими невід'ємними речами як костюми та візаж. З проектом Юлії Версти працювали модельєр-дизайнер Катерина Тимочко та візажисти Катя Петришина і Таня Фарина. Саме ці дівчати допомогли створити ті образи, які вразили глядача. Окремо від решти світлин висять ті, герої яких вбрані в простий білий одяг. За задумом автора, ці фото мають викликати те враження, яке виникає при першій зустрічі з близнюками.

 
Яскравим видовищем презентації став театральний перфоменц, який влаштували учасниці фотовиставки, близнючки, які з імітованим дзеркалом передали палітру почуттів - пізнання, бажання свободи від обмежень, бажання об'єднаного простору, єднання душ і щастя.                                                                                                                                                                фото Ю. Гриньків

Музичний супровід фотовиставки прикрасив своєю експресією і емоційністю Івано-Франківська співачка Його Кот. Також відвідувачі заходу змогли зазирнути у світ майстра Юлії Версти і побачити відеоролики з процесом зйомки.
 
Жителі Івано-Франківська можуть пишатися тим рівнем культури та тими творчими здобутками, які мають можливість побачити, почути та відчути! 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше
Залаштунки успіху бренду. Чи правда, що шкіряні вироби LuckySrore приносять удачу?
Це історія подружжя Олі та Миколи, які разом, пліч-о-пліч втілили свою мрію, реалізація якої розпочиналась з виготовлення шкіряних гаманців у імпровізованій домашній майстерні.
Читати більше