Досвід України на Євробаченні

13 травня 2016
Редакція
Вчора відбувся другий півфінал Євробачення-2016, на якому Україну достойно представила талановита Джамала з піснею "1944".
 

А вже завтра нас очікує ще більш захоплива подія – боротьба за перемогу у найбільшому та найвідомішому пісенному конкурсі Європи. Тож побажаємо Джамалі успіху, а самі тим часом згадаємо тих, хто захищав честь України на сцені Євробачення.

Олександр Пономарьов, 2003

Першим українцем, кому випала честь представляти Україну на Євробаченні, був Олександр Пономарьов. У Ризі він виконав пісню "Hasta la Vista", з якою отримав 14 місце. 
 

Руслана, 2004

Однак вже наступного року Україна повернулася на Євробачення із запальною Русланою та її "Дикими танцями". За свій виступ наша землячка отримала аж 280 балів, що зробило її переможницею конкурсу, котрий проходив у Стамбулі.
 

Гринджоли, 2005

На правду, не дуже вдалий вибір для України. Так, Помаранчева Революція зробила пісню "Разом нас багато" найвідомішою на той час серед українців. Однак європейці такого ентузіазму не розділили, а тому й отримали ми тільки 19 місце, не зважаючи на те, що конкурс проходив у Києві.
 

Тіна Кароль, 2006

Тіна представляла Україну на Євробаченні з запальною піснею "Show me your love", котра сподобалась глядачам більше, ніж її попередниця. Того року наша країна здобула сьоме місце, а дійство відбувалося  в Афінах.
 

Вєрка Сердючка, 2007

У 2007 році на сцену Євробачення від України вийшов Андрій Данилко у своєму сценічному образі Вєрки Сердючки. Вибір дещо ризикований і контраверсійний. Але європейцям, очевидно, припав до душі, адже Україна здобула тоді 2 місце. А сталося це в Хельсінки.
 

Анні Лорак, 2008

Наступного року повторити успіх Україні вдалося завдяки Анні Лорак та її пісні "Shady Lady". Подейкують, що друге місце вона здобула зокрема завдяки відвертому одягу та екстравагантним танцювальним рухам. Конкурс проходив у Белграді.
 

Світлана Лобода, 2009

Очевидно, надихнувшись прикладом своєї попередниці, Світлана Лобода також вирішила підкорити глядачів та журі звабливим виглядом, однак, трішки перестаралась. Її виступ назвали провокативним та найепатажнішим за всю історію конкурсу, а дехто – навіть "неформатом". За пісню "Be My Valentine" Світлана отримала 12 місце і багато галасу. Все це відбувалося в Москві.
 

Alyosha, 2010

Ще один скандал, пов’язаний з українською представницею. Спочатку пісню конкурсантки назвали плагіатом, потім догледіли, що вона не відповідає вимогам конкурсу. Врешті-решт було обрано пісню "Sweet People", яка принесла Україні 10 місце. Конкурс відбувався в Осло.
 

Міка Ньютон, 2011

У Дюссельдорфі Міка представила пісню "Angel", яка допомогла їй здобути четверте місце. На щастя, цього разу обійшлось без непорозумінь.
 

Гайтана, 2012

Гайтана представила на Євробаченні пісню "Be My Guest", однак так і не змогла пробитися до десятки переможців. У Баку Україна отримала 15 місце.
 

Злата Огневич, 2013

Златі вдалось повернути Україну не те що до десятки, до п’ятірки лідерів. Пісня "Gravity" отримала 3 місце, а Злата Огневич – звання однієї з найкрасивіших конкурсанток Євробачення. Дійство відбувалось у шведському місті Мальме.
 

Марія Яремчук, 2014

Незважаючи на те, що Марія – дочка славнозвісного Назарія Яремчука, вразити когось не тільки в Європі, а й в Україні їй не вдалось. Щойно люди дізналися про її участь в конкурсі, на неї полився шквал звинувачень через зв’язки з Януковичем та його "посіпаками". І хоч Україна посіла тоді 6 місце, її виступ навряд чи можна назвати досягненням.
 
 
Минулого року через усім нам відомі причини Україна не брала участі в конкурсі. Однак цьогоріч ми повернулися на Євробачення із талановитою конкурсанткою, яку вже називають фаворитом глядачів. Що ж, будемо сподіватися, що Джамала достойно представить Україну у фіналі та отримає заслужене визнання! 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше