Дорога до Мачу Пікчу

28 грудня 2015
Anna Grechishkina
Нарешті, моє бажання багатьох років побачити на власні очі Мачу Пікчу в Перу здійснилось. 

А ось трохи практичної інформації для тих, хто теж мріє відвідати це неперевершене місце :) Найближче велике місто, в якому зупиняється більшість туристів, охочих побачити Мачу Пікчу, - це Куско. Але найближче невелике місто, якие знаходиться в безпосередній близькості від Мачу Пікчу, - це Агуас Кальєнтес. Від Куско до Агуас Кальєнтес - трохи більше 200 км, але дістатися до самого міста можна тільки поїздом.

У Куско ви знайдете масу туристичних агентств, які пропонують різні пакети послуг по відвідуванню Мачу Пікчу. Ви можете купити один з отаких пакетів, або ж дістатися туди самостійно, що цілком нескладно. У будь-якому разі, задоволення це - не з дешевих.

Є два основних способи дістатися до Агуас Кальєнтес - більш швидкий, комфортний і дорогий, та, відповідно, більш трудомісткий, затратний по часу, зате дешевший. Перший спосіб - це сісти на потяг з Куско, який слідує прямо в Агуас Кальєнтес. Квиток в один бік коштує 80-90 USD в залежності від часу відправлення поїзда. Отже, тільки за квиток в обидва боки доведеться заплатити 160-190 USD. Плюс інші витрати, пов'язані безпосередньо з відвідуванням Мачу Пікчу.

Другий спосіб - сісти на автобус або міні-вен, які організовують багато готелів, і дістатися до станції Гідроелектрика. Це займе приблизно 6 годин часу. Звідти в будь-якому випадку або доведеться сісти на поїзд (який буде коштувати 24 USD), або пройти пішки 10 км до Агуас Кальєнтес.

Я вибрала другий, більш економний спосіб, про що абсолютно не шкодую. Так, за часом вийшло довше, зате вдалося значно заощадити (міні-вен в обидва боки коштував 80 солей, або приблизно 25 доларів), і насолодитися дивовижними краєвидами дорогою. Деякі з них ви можете побачити в цій збірці фотографій.

Частина шляху до Гідроелектрики - це була вузька гірська дорога, не покрита асфальтом, напевно, чимось нагадувала Дорогу Смерті в Болівії :) Іноді мені було навіть страшно дивитися у вікно, але загалом весь шлях був дуже захоплюючим і хвилюючим:)

Прибувши до станції Гідроелектрика і відчувши приплив сил та енергії, було прийнято рішення пройти останні 10 км до Агуас Кальєнтаса пішки і заощадити таким чином ще 25 доларів :) І цей шлях теж приніс мені масу позитивних емоцій :)

Агуас-Кальєнтес - маленьке туристичне містечко, яке живе виключно за рахунок туризму. Багато хто вважає його дуже дорогим містом, просто тому, що воно тут єдине й інших варіантів ви не знайдете. Можу з цим погодитися, але при цьому можна знайти дуже економні варіанти проживання та харчування. Наприклад, переночувала я в цілком пристойному готелі за 30 солей (10 доларів). Так що, при бажанні, відвідування одного із найбільш вражаючих стародавніх міст світу може бути цілком доступним.

Квиток для іноземців на територію Мачу Пікчу обійдеться в 128 солей (близько 40 доларів). До самого входу ви зможете дістатися або пішки (близько однієї-двох годин безперервного підйому вгору), або на автобусі (додаткові 12 доларів в один бік).

Фото власне Мачу Пікчу були в попередньому пості. Мені просто не хотілося змішувати їх із сухою інформацією, яка може виявитися корисною для тих, хто збирається відвідати Мачу Пікчу найближчим часом :) Ну і деякі краєвиди дорогою до Мачу Пікчу.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше