До Дня Незалежності улюблена пісня Гетьмана Івана Мазепи отримала нове життя

21 серпня 2017
Редакція
Співак DIMA LIBRA, тріо бандуристок Kvitana та бітбоксер Dorian Shuffle об'єднали свої таланти, аби Легенда ожила. Улюблена пісня Гетьмана України Івана Мазепи "Ой Горе Тій Чайці", авторство якої багато хто приписує самому Гетьманові, отримала друге, осучаснене, життя.
 
Як зізнається Дмитро Іващенко (справжнє ім'я DIMA LIBRA), ця пісня у його репертуарі вже понад дванадцять років. Він залюбки співає її і в маленьких залах, і на великих урочистих заходах.
 
"Я дуже люблю цю пісню і періодично повертаюся до неї, але із новим баченням. Намагаюся не відходити від її драматичного настрою. Так я виконував її і під акомпанемент роялю, і a capella, і в складі вокального секстету. І тепер відчув потребу заспівати її із бандурою – інструментом, який я просто обожнюю. До того ж, саме тембр бандури мені нагадав тембр матері – образу, який собою уособлює чайка. І тріо Kvitana з їхнім співом доповнили цей жіночий образ. Чи вийшло у нас – судити людям", – зазначає співак.


 
Зі свого боку, одна з учасниць тріо Kvitana Ольга Розколотько, коментуючи спільну роботу, зазначила, що незважаючи на трагічні сторінки нашої історії, життя продовжується.
 
"Найтемніша ніч – перед світанком, так і чайка – це символ відродження, успіху та перемоги. Слід пам'ятати, що чайка – це ще й унікальний плавзасіб козаків. Нам було дуже приємно працювати у творчому синтезі з чудовим музикантом і людиною DIMA LIBRA. Скільки струн в бандурі, стільки можливостей розвитку в нашій державі. Ніколи не втрачайте надію і вірте у світле майбутнє", – зазначила Ольга Розколотько.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше