Дев'ять життєвих уроків Конфуція

5 листопада 2019
Annie

Філософія великого китайського мислителя фокусувалася на питаннях моралі, особистої і громадської. Конфуцій вчив правилам відносин людей в соціумі, справедливості і рівності.

Наводимо 9 яскравих життєвих уроків його філософії.

1. ПРОСТО ПРОДОВЖУЙТЕ ЙТИ

Неважливо, як повільно ви йдете, доти, поки ви не зупинитеся. Якщо ви будете продовжувати йти правильним шляхом, врешті ви досягнете свого бажаного пункту призначення. Важка робота повинна виконуватися послідовно.

Людина, що добивається успіху, — та, яка залишається віддана ідеї і, незважаючи на обставини, рухається до своєї мети.

2. ВАШІ ДРУЗІ МАЮТЬ ЗНАЧЕННЯ

Ніколи не заводьте дружбу з людиною, яка не краще за вас.

Ваші друзі є прототипом вашого майбутнього. Ви прямуєте туди, де вони вже знаходяться.

Це хороший привід для того, щоб шукати друзів, які рухаються в тому ж напрямку, що й ви. Тому оточуйте себе людьми з вогнем у серці!

3. ЗА ХОРОШЕ ПОТРІБНО ПЛАТИТИ

Легко ненавидіти і важко любити. На цьому ґрунтується багато аспектів у нашому житті. Добробуту важко домогтися, і набагато легше дістати щось погане.

Це багато що пояснює. Легше ненавидіти, легше виявляти негатив, легше виправдовуватися. Любов, прощення і великодушність вимагають великого серця, великого розуму і великих зусиль.

4. ДО КОЖНОЇ СПРАВИ ПОТРІБНО СПОЧАТКУ ПІДГОТУВАТИСЯ

Життєві очікування залежать від старанності. Майстер, який хоче вдосконалити свою роботу, спочатку повинен підготувати свої інструменти.

Успіх залежить від попередньої підготовки: без неї обов'язково трапиться невдача.

Чим би ви не займалися в житті, якщо ви хочете домогтися успіху, спочатку ви повинні підготуватися. Навіть найменша удача може прискорити шлях до успіху.

5. НІЧОГО ПЛОХОГО В ТОМУ, ЩО ВИ ОШИБЛИСЬ
 

Немає нічого поганого у ваших помилках, якщо ви не будете зациклюватися на них. Не переживайте через дрібниці. Учинення помилки — не великий злочин.

Не дозволяйте помилкам псувати ваш день. Не дозволяйте негативу займати ваші думки. Немає нічого поганого в здійсненні помилки!

6. ЗВЕРТАЙТЕ УВАГУ НА НАСЛІДКИ
 

Коли ви розгнівані, думайте про наслідки. Завжди пам'ятайте, що потрібно тримати себе в руках.

7. Вносьте корективи

Якщо стає очевидно, що певних цілей не можна досягнути, не змінюйте мету, корегуйте дії.

Якщо ваші цілі не здаються здійсненними в цьому році, то зараз найкращий час, щоб узгодити свій план по їхньому досягненню. Не сприймайте невдачу як варіант, налаштуйте свої вітрила успіху і плавно рухайтеся до своєї мети.

8. ВИ МОЖЕТЕ ВЧИТИСЯ У КОЖНОГО

Якщо я йду з двома іншими людьми, то кожен з них буде виступати в ролі мого вчителя. Я буду наслідувати хороші риси одного з них і виправляти в собі мінуси іншого.

Ви можете й повинні брати уроки від кожного, шахрай це або ж святий. Кожне життя — це історія, наповнена уроками, дозрілими для збору.

9. ВСЕ АБО НІЧОГО
 

Чим би ви не займалися в житті, робіть це всім серцем. Що б ви не робили, робіть це з повною віддачею або не робіть зовсім. Щоб домогтися успіху в житті, вам треба віддати все найкраще, на що ви здатні, і тоді ви будете жити без жалю.

Здійснено переклад.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com