Десерт "бите скло"

26 лютого 2016
ABCcookery

Швидкий рецепт зі сфери легких солодощів - десерт "бите скло". Прекрасний варіант для посиденьок з друзями. Не потрібно мати унікальні кулінарні здібності, щоби приготувати такий торт. Калорійність - середня. Складність приготування - легко. Час приготування - півгодини + час для застигання.

Складові:

  • 25 г желатину;
  • 2 п желе;
  • 500 г сметани;
  • 2 ст. л. цукру;
  • пісочне печиво.

Готуємо...

Спочатку розчиняємо дві упаковки желе контрастного кольору в окропі та даємо застигнути. Потім желатин заливаємо окропом і залишаємо до повного розчинення. Якщо желатин не розтає, можна його потримати на водяній бані або в ємності з кип'яченою водою.

Далі желе перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо великими кубиками. Щоб желе швидше відлипало від тарілки, потрібно потримати її кілька секунд в окропі. Змішуємо желе зі сметаною, але акуратно, щоб не пошкодити кубики желе. Додаємо цукор і розчинений желатин.
 
Остання деталь – печиво. Розрізаємо печиво круглої форми навпіл і викладаємо зверху, трошки занурюємо в сметану.
 
Відправляємо торт на 6 годин у холодильник, а потім просто перевертаємо на тарілку, щоби печиво було знизу. Знову-таки, щоб торт легше відлипав, потрібно потримати ємність кілька секунд в окропі.
Подаємо на стіл десерт бите скло разом з чаєм, кавою або іншими напоями. Смачного!

Дивіться відео цього рецепту: 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше