Де слухати музику легально і безкоштовно: три альтернативи "ВКонтакте" (+2 платні)

19 травня 2017
Korol Volodymyr
Президент України своїм указом від 15 травня розхвилював шанувальників безкоштовної потокової музики. Під загрозою музичний розділ "ВКонтакте", який для багатьох перетворився у стрімінговий сервіс із найповіншим каталогом, а з ним і "Яндекс.Музика". Редактори ain.ua запропонували кілька альтернативних потокових сервісів з можливістю прослуховування музики (здебільшого, безкоштовних).

Soundcloud

ain.ua​
 
Першим на думку спадає сервіс Soundcloud, зрозуміло, тому що він безкоштовний. Тут виконавці самі публікують свої твори, щоб зібрати фідбек і поділитися новинками зі своєю аудиторією, тому сервіс абсолютно легальний і називати вас піратом за те, що ви слухаєте музику без плати за підписку ніхто не буде.
 
Однак не всі виконавці так щедрі, тому музику Beyonce або Тейлор Свіфт в Soundcloud ви знайдете, хіба що, в обробці якого-небудь діджея. Зате українські музиканти не скупилися, тому слухати своє тут можна практично без обмежень. І так, у них є "Гриби".
 
Soundcloud зручний як на ПК, так і на мобільному, завдяки офіційному додатку з досить гарним інтерфейсом. Тут також можна формувати плейлисти і просто запам'ятовувати треки, які вам сподобалися, ставлячи лайки. А ще ділитися з друзями, коментувати і розважатися, як у справжній музичній соцмережі.

Spotify

ain.ua​
 
Ще один легальний і при цьому безкоштовний сервіс потокового прослуховування музики, але в Україні він поки офіційно недоступний. Хоча зареєструвати аккаунт у Spotify українці можуть, якщо схитрувати: перевірка відбувається за IP-адресою, яку можна легко підмінити за допомогою VPN, видавши себе за іноземця, для якого сервіс доступний. З включеним VPN потрібно зайти на Spotify.com і зареєструвати аккаунт.
 
Десктопний клієнт встановиться без проблем, а от з мобільним додатком складніше. В українському Play Market додатку Spotify немає. Встановити його на Android-смартфон можна тільки через apk-файл, завантажений з інтернету. А щоб завантажити додаток на iPhone, доведеться завести аккаунт в американському App Store і завантажити його звідти. Щоб встановити оновлення, потрібно буде завантажувати новий apk-файл або перезайти в американський App Store і встановити нову версію. Крім того, через обмеження Spotify, потрібно кожні два тижні заходити в свій аккаунт через VPN.
 
Недолік безкоштовної версії Spotify в тому, що музику не можна зберігати на пристрій (для цього доведеться купити підписку за $10.) І в каталозі мало українських виконавців.

Deezer

ain.ua​
 
Сервіс дуже схожий на Spotify, тільки без проблем працює в Україні. У ньому також є можливість слухати музику безкоштовно, а також хороша рекомендаційна система. Можна знаходити улюблені композиції і слухати їх альбомами або формувати власні плейлисти з того, що сподобалося.
 
Користуватися Deezer можна як в браузері, так і завантажити десктопний клієнт. А на ходу слухати музику можна в мобільному додатку Deezer, практично не нудьгуючи за музичним розділом "ВКонтакте".
 
Приємний сюрприз - в Deezer є й українські виконавці, причому не тільки розкручені на весь світ, а й досить андеграундні.

Платні: Google Play Music і Apple Music

Залежно від того, який у вас смартфон, можна слухати музику в потоці, не виходячи за межі своєї "екосистеми". Для Android-смартфонів існує Google Play Music, для iPhone - Apple Music. Обидва сервіси платні, зате на якість музики скаржитися не доведеться. Що стосується цін, то Google Play Music обійдеться в 59 грн на місяць (є безкоштовний пробний період на 30 днів), Apple Music - $4,99 (з американським Apple ID - $9,99).

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше