Circle inside від дизайнера Федора Возіанова

11 лютого 2016
Ярина

7 лютого в рамках Mercedes-Benz Fashion Days Kiev у шоурумі vozianov відбулася презентація Circle Inside. Концепція заходу була наступною: показати публіці моно-продукти, себто такі, які постійно лишаються в тренді та присутні у нових колекціях, проте можуть змінюватися кольори, тканина, фактура. Дизайнер Федір Возіанов представив публіці сукні, котрі з геометричних фігур перетворювалися в елегантні вбрання, що вдало підкреслюють силует.

"Чим більше мистецтво співвідноситься до дизайну, та дизайн до мистецтва, тим краще. Федір надихається супрематистами, це дуже приємно і вдало. Один з найкращих в Україні прикладів поєднання мистецтва та дизайну. Ми шанувальники творчості Федора, дружина має одяг vozianov," - Олександр, друг дизайнера.

"На жаль, я не встигла побачити презентацію суконь, проте можу зазначити, що я в захваті від музичного супроводу заходу. Ви чуєте, хто це співає? Його звати Бенжамін Клементін. Одного разу я бачила його в Парижі, він був безхатченком. А зараз він суперзірка! Це неймовірно! Нещодавно його музика грала на показі Burberry, це було неймовірно," - Сіссі Джонсон, журналіст The Huffington Post.

Але сукні – це була лише маленька частина презентації. Попереду на глядачів чекав перфоманс, що відбувався на новій локації, а саме – у внутрішньому дворику будинку, у якому розташований шоурум vozianov. "Сьогодні ми будемо спостерігати за сніданком", - сказав дизайнер перед початком дійства. Дві дівчини-моделі сидять за столом, на якому стоїть великий багатоярусний торт. Випивши бокал шампанського, дівчата починають ексцентрично рухатися і розбирати торт по частинах, вдягаючи його на себе! Секрет у тому, що торт – це одяг: капелюх, спідниця, жакет, все у формі кола, складене одне на одному.

"Мені подобається те, що Федір вийшов далі свого шоуруму, і вивів нас нарешті сюди. Багато гостей, котрі виходили на балкон та бачили цей внутрішній дворик, казали: "Давайте влаштуємо тут показ!", всім дуже подобався цей простір, ця незакінчена конструкція баухауса. Ці квадрати-кімнати недобудованої будівлі та одяг Федора Возіанова - дуже вдале поєднання, оскільки дизайнер розробляє чистої води геометрію, яка є, до того ж, не просто геометричною формою, а й предметом одягу. Те, що він переніс презентацію сюди, заграло барвами для тих, хто знайомий з історією дизайнера, хто знає, що Федорові подобається робити перфоманси. Я побачила ехо геометрії з архітектурою, тому що раніше це все стосувалося інтер’єрних об’єктів і одягу. Я в захваті", - Тетяна Соловей, журнал Vogue Україна.

"Шоу мені сподобалося, бо Федір Возіанов зміг тонко, з ледь відчутною іронією передати поєднання перфомансу і презентацію. Мені дуже подобається метафора кола і його прояви. Я думаю, що це було дуже дотепно" - Дар’я Сапігіна, Mercedes-Benz.

Також дизайнер показав глядачам універсальну спідницю-коло 5 класичних кольорів.

"Цю круглу спідницю я вже придбала, і мені дуже подобається. Дуже зручна і всі звертають на неї увагу. Федір завжди вигадує щось незвичайне, і цього разу так само нас здивував", - Тетяна, глядачка.

"Мені дуже сподобалась презентація в цілому, як ідея, легкий сарказм перфомансу. Тим більше я була з дитиною, і в більшій мірі я спостерігала за реакцією своєї доньки, їй дуже сподобалось. Спідниця-трансформер - прекрасна, лаконічна ідея, при тому цікаво, що її можна робити і асиметричною, і звичайною спідницею сонце кльош, мені здається, це дуже вдало". - Яна, друг дизайнера.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше