Цікава історія Taittinger — одного з найстаріших виробників справжнього шампанського

30 квітня 2024
Редакція

Торгова марка Taittinger виробляє оригінальне шампанське — підприємство працює у регіоні Шампань вже кілька сотень років і дбайливо зберігає традиції виготовлення ігристого вина за класичною технологією, тобто методом вторинної ферментації у пляшках. Якість продукції Taittinger була високо оцінена відомими експертами, а товари експортуються у понад 100 країн світу. У статті розповідаємо про цікаву історію виникнення та розвитку цього бренду.

Початок історії

Історія компанії розпочалася у першій половині XVIII століття, коли Жан Фурно заснував у Шампані підприємство з торгівлі винами під назвою Fourneaux. Але лише на початку XX століття це підприємство стало основою для виробництва якісного шампанського. А сталося це так: у 1912 році молодий винороб П'єр Тетенже під час Першої світової війни служив у регіоні Шампань. Йому так сподобалася місцевість, що після закінчення війни П'єр повернувся до регіону і почав виробництво шампанського, заснувавши компанію Taittinger. У 1932 році П'єр придбав замок із маєтком Шато де ла Маркеттері, який належав нащадкам Жана Фурно. Він став не лише резиденцією сім'ї винороба, але й центром діяльності Taittinger. Через два роки до сімейного бізнесу приєднався син П'єра Франсуа. Він розширив асортимент компанії та модернізував виробничі потужності, що сприяло популяризації алкогольних напоїв Taittinger.

Періоди злетів та падінь

Після Другої світової війни компанія пережила кризу, оскільки виноградники були занедбані. Але власники вирішили відновити діяльність підприємства, чому чимало сприяло енергійне керівництво Франсуа Тетенже. Протягом другої половини XX століття компанія процвітала, розширюючи асортимент продукції та отримуючи нагороди на престижних виставках. У 1960 році було представлено флагманське вінтажне кюве бренду — Comtes de Champagne Blanc de Blancs. Це шампанське робиться з виноградного соку сорту Шардоне першого віджиму і витримується 10 років у крейдяних підвалах, які колись належали абатству. А у 1974 році син Франсуа Клод заснував Fondation Taittinger — благодійну організацію, яка займається підтримкою мистецтва та культури регіону Шампань. У 2005 році бізнес продали американській групі Starwood Capital, але президентом залишився син Клода П'єр-Еммануель. Через 11 років компанія була викуплена сім'єю Тетенже за підтримки інвесторів. Сьогодні Taittinger входить до найвідоміших будинків шампанського у світі. В асортименті бренду є білі та рожеві ігристі вина — сухі, напівсухі, брют, які можна придбати в маркеті алкогольних штук Маудау. Ці напої особливо добре поєднуються з устрицями, кав’яром та іншими морепродуктами, а також не надто солодкими фруктами та десертами.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше