Чим відрізняється шосейний велосипед від всіх інших?

1 серпня 2023
Редакція

Серед великої кількості різних байків шосейний велосипед одразу кинеться в очі. Це тендітний, легкий велосипед, який має стильний та спортивний зовнішній вигляд. За технічними параметрами в них можна виділити такі особливості:

  • Колеса 28 дюймів з тонкою гумою. Зазвичай використовуються покришки завширшки до 30 мм. Це дає відмінний накат на рівних дорогах.
  • Відсутність амортизації. Дає зниження ваги та легший розгін.
  • Кермо баран, яке дозволяє триматися різними хватами.

Все це робить шосейники дуже легкими, ефективними та готовими до великих поїздок асфальтом. Проте сфери застосування сучасних шосейних велосипедів досить різноманітні:

  • Перегони та тренування.
  • Звичайні довгі поїздки асфальтом.
  • Окремі моделі досить добре підходять для міста.

Тож якщо ви любите їздити асфальтом та проводите багато часу в місті, тоді радимо купити велосипед саме з такого класу.

Основні типи шосейних велосипедів

Шосейники як вид розподіляються ще на декілька підвидів. Це дуже добре, адже можна обрати ідеальну модель для своїх завдань. Тож пропонуємо дізнатися про їх основні види.

Класичний шосер

Найрозповсюдженіший тип велосипедів для асфальту. Має класичну спортивну геометрію, та покришки не ширше за 28 мм. Гальма на них можуть бути як ободними, так і дисковими, в залежності від уподобань окремого спортсмена. 

Для чого краще за все підійде класичний шосейник? Однозначно перегони та тренування. Саме на таких велосипедах їздять Тур Де Франс. Єдиний їх недолік  це незручність під час поїздок нерівним асфальтом. Але майте на увазі, в таких велосипедів зручність свідомо віддається в жертву заради максимальної швидкості.

Ендюранс шосе

Не варто плутати з ендуро, бо це зовсім інші велосипеди. Endurance велосипед покликаний зробити шосейники більш зручними та мʼякими. Задля цього він отримав такі зміни:

  • Ширина покришок зростає до 32-35 мм.
  • Спортивна геометрія стає більш зручною.
     

Все це робить такий байк зручним для пересування асфальтом поганої якості та навіть вкатаними ґрунтовими стежками! Для такого типу шосерів вигадали навіть окреме змагання - Paris-Roubaix, де маршрут складається з бруківки та гравійних доріг.

Шосейник для тріатлону або роздільного старту

Ця група велосипедів розрахована під тих, хто серйозно займається тріатлоном  дисципліною, що складається з забігу, запливу та велозаїзду. Цей спорт для справжніх залізних людей. А найпрестижніша дистанція, яку хочуть подолати кожний тріатлет, має саме таку назву — Iron Man.

Які особливості має шосер для тріатлону:

  • Карбонова рама з аеропрофілем. Дозволяє розвинути максимальну швидкість.
  • На кермо встановлюються додаткові лежаки.

Задля максимальної обтічності спортсмен вдягає спеціальний шолом відповідної форми, який точно приверне увагу оточення.

Який шосейник все ж таки обрати?

Логічне питання всіх початківців, хто хоче спробувати ці швидкі велосипеди. Дамо невелику підказку:

  • Класичний шосер  для звичайних шосейних змагань та тренувань на рівному асфальті.
  • Endurance  для тих, хоче більше зручності на асфальтових дорогах поганої якості.
  • Тріатлон  для тих, хоче спробувати себе на міцність на дистанції Iron Man.

Вибрати ідеальний шосейний велосипед можна в магазині BlackBike. До ваших послуг фізичний магазин та майстерня у м.Дніпро. Також магазин пропонує послугу Bikefit, яка дозволить зробити професійне налаштування велосипеда під себе.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше