Чи існує альтернатива спортзалу для літніх людей? Так – NovuMedical

17 листопада 2019
Денис Іванов

Не дивлячись на те, що ще нещодавно у суспільстві було поширено багато упереджень, наразі ми вже починаємо усвідомлювати, наскільки важливою є збалансована фізична активність у будь-якому віці. Навіть ті, хто вже досить давно перетнув межу середнього віку, мають займатися активними видами діяльності. Більш того, через сповільнений процес обміну речовин і можливі проблеми зі здоров'ям, котрі могли загостритися з віком, їм тепер потрібно приділяти турботі про свій організм навіть більше часу, аніж молоді.

Але є багато проблем, котрі можуть виникнути на шляху звичних тренувань. Більш того, тренування в звичному сенсі цього слова стають просто неможливими. У більшості літніх людей є маса протипоказань, які не дозволять їм повноцінно тренуватися. Наприклад, варикозне розширення вен і проблеми с серцем, котрі є у багатьох літніх людей, не дозволять займатися бігом. А навіть якщо таких проблем немає, навряд це дозволять органи дихання, людину буде турбувати задишка. Добре, але силові навантаження ніхто ж не відміняв? Вони-то зможуть швидко повернути гарну фізичну форму. Але ні, цьому заважають хронічні проблеми з суглобами, які, окрім силових тренувань, також роблять неможливим виконання більшості кардіовправ.

Що ж лишається літнім людям? Лише помірна ходьба, та вправи с курсу лікувальної фізкультури. Але цього мало для того, щоб усі важливі м'язи та органи отримували достатнє навантаження. Для цього потрібно працювати окремо з кожною групою м'язів, але мінімізуючи навантаження на серце та суглоби. А ці критерії задовольняє лише невеличка купка вправ та занять.

  1. Спеціальні методи навантаження м'язів, та вправи, яки виконуються в положенні сидячи та лежачи.
  2. Катання на велосипеді, коли напруження зазнають м'язи ніг та живота, а ось навантаження на суглоби тут мінімальне. Але цей вид активності недоступний для літніх людей, які мають проблемі с вестибулярним апаратом.
  3. Плавання у басейні, коли навантаження при виконанні тих самих вправ значно менше, аніж у випадку виконання їх на свіжому повітрі. Нажаль, хоч це і один із найбільш ефективних способів підтримання хорошої форми, він залишається малодоступнім для наших пенсіонерів через високу ціну відвідування басейну.
  4. Низькочастотна стимуляція. У такому випадку робота м'язів відбувається без участі суглобів и серця, немає навантаження і на органи дихання, проте тканини працюють, насичуються киснем і зміцнюються.

Для реалізації перших трьох методів тренування і оздоровленні знадобиться багато зусиль і часу, крім того, результатів потрібно буде чекати багато місяців кропіткої праці. У той же час низькочастотна стимуляція доступна кожній людині з обладнанням NovuMedical.

Особливого навантаження потребують наші кінцівки: ноги. Вони допомагають серцю ефективніше здійснювати кровообіг. Регулярне і повноцінне скорочення усіх м'язів ніг, навіть тих, що неактивні під час ходьби, важливе для нашого фізіологічного здоров'я.

Обладнання BodyHealth стане відмінною альтернативою спортзалу для літніх людей. Збалансовану роботу м'язів забезпечує не тільки безпосередньо сама платформа обладнання, на яку ми ставимо стопи, але і низькочастотні стимулятори. Ці накладки можна встановлювати на різноманітні м'язи тіла, сприяючи таким чином досягненню збалансованого навантаження на все тіло людини.

Більше інформації про обладнання ви можете прочитати на нашому сайті. Також про BodyHealth, його особливості та принципи дії вам розкажуть фахівці наших демонстраційних центрів.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com