Чи буде в нас нарешті український гороскоп?

Мабуть, не одного з нас дратують численні публікації всіма ЗМІ різноманітних гороскопів. Вірити в них чи ні – справа кожного. Проте чому всі вони – чужі (грецькі, східні (китайські, японські...)? Чи не могли б наші астрологи створити український гороскоп? Чи може, він уже є, але його не популяризують? Тоді чому?.. 

А тим часом він… таки є! Проте журналістам чи то ліньки пошукати й популяризувати своє, чи надто подобається чуже...

І тому нас вперто вітають з (цитую зі щойно (27 січня 2017 р.) отриманого повідомлення)

"наступаючим Китайським Новим роком! Новий рік за Східним календарем вважається одним із найважливіших східних свят, що вже дуже давно відзначається не тільки в азіатських країнах, а й у всьому світі. Адже наш народ із широкою душею любить свята і з задоволенням сприймає Китайський Новий рік як черговий привід, аби зібратись і відзначити знаменну подію. Як і для нас, Новий рік у жителів Сходу знаменує новий виток часу, початок, оновлення. У день, коли настане Новий рік за китайським календарем, зима зустріне весну і почнеться новий життєвий цикл. Ми даруємо Вам Новорічний лотерейний гороскоп на 2017 рік за східним календарем! Обирайте свій знак та читайте свій унікальний гороскоп. Новий рік за китайським календарем 2017 настає саме сьогодні вночі: 28 січня! Точніше, 2017 рік буде за григоріанським календарем, а ось за китайським календарем ми зустрінемо 4715 рік, який прийде під знаком Вогненного Півня і триватиме до 15 лютого 2018 року, коли на зміну йому прийде рік Жовтого Собаки...". (Даруйте за довгу цитату)...

Второпали? Запам'яли всі цифри, числа, дати, роки?.. А вони нам потрібні? – питається в задачі... Чи не краще вже, якщо забивати голову, то збирати інформацію про рідне? Одначе своє ми, на жаль, вміємо тільки ставити під сумніви або й заперечувати, а ось чуже сприймаємо не задумуючись і залюбки.

Отже, чи знайомі ми з українським Зодіаком? Адже у нас є все своє! У тому числі – і свій, український, гороскоп, а точніше (нашою мовою) – звіроколо. А зі східними нічого спільного ми не маємо. Крім, хіба що, їхнього впливу на нас. Давно помічено, що розумова епідемія різноманітних східних зодіаків і символів усяких модних сезонних календарів негативно впливає на ментальність нашої нації. А гороскопи, складені на їхній основі, здатні руйнувати особистість. Це доводить і санскритолог, автор багатьох науково-популярних монографій Олег Зуєв.

Справді ж бо: що спільного має природа України із китайськими драконами, мавпами, скорпіонами, зміями, тиграми, котрі, наче вампіри, викачують нашу енергію? Та ми просто потребуємо захисту від них! І ми маємо цей захист!

Або ж узяти еллінський (грецький) Зодіак, який просто суперечить нашим духовним кореням, українській вдачі ("менталітетові"). Невже чоловік, народжений під знаком Діви, буде почуватися чоловіком? Це ж парадокс. Чи не тому маємо стільки чоловіків, які втратили її, оту чоловічність, змінивши природну орієнтацію? А як почуває себе людина під знаком Рака? Або глава родини під званням Козорога?.. То й маємо стільки, перепрошую, "рогатих" чоловіків... :(

А тим часом зоряне коло: ЗВІРОКОЛОвідкрили саме наші предки: древні арії. То вже пізніше скористалися ним инші народи, зокрема, елліни (греки), викравши нашу таємницю у кіммерійців, древніх наших пращурів. Елліни (давні греки), щоправда, скористалися нашим зодіаком хитро, але невміло. Дослідник Українського Звірокола (Зодіаку), санскритолог Олег Зуєв науково підтверджує, що ним, українським Звіроколом, є наша славнозвісна Золота Пектораль, на якій і маємо 13 знаків тварин, котрими користувалися скіфські волхви-жерці, бо рік у всій Скіфії (Скитії) мав 13 місяців. Кожен із місяців утримував однакову кількість днів: 28, тобто 4 седмиці (тижні). (Думається, навіть якби Пектораль – лише прикраса, то чому б не зробити її символом, не надати їй більшого значення, не возвеличити її? Инший нарід уже зробив би це...).

Розпочинається Українське Звіроколо від знаків літнього періоду, бо, як пише О.Зуєв, саме від літнього сонцестояння починався у скіфів (скитів) новий рік (можливо, деякий час так і було, бо є відомості, що наші предки відзначали новоріччя напровесні, 22 березня, на рівнодення).


Золотий Кінь у скитів – це символ Дня. Навіть із латинської Овен – "arie", у скитському мовному трактуванні баранець – "арій"! 2011 рік позначився ім’ям Золотого Вовчка. Володарем 2012 року був Золотий Коник-стрибунець... Нинішнє, третє, тисячоліття – ера Золотої Кози. Проживімо ж її з рідним Звіроколом!

"...Свого не цурайтесь!" – закликав Великий Кобзар. А для цього треба бути українцями в усьому!
І духом, і змістом, і найменням, і правописом, і звучанням, і, звісно, нашими справами, іменами, звіроколом і символами загалом. 
Вивчаймо народну криницю знань і мудрости, бо у нас є все своє!
Розпочнімо ж вивчення Українського Звірокола від знаків літнього періоду, позаяк саме від літнього сонцестояння починався у скитів-оріїв (аріїв) новий рік. Це детально описано у книзі Олега Зуєва
"Золотий арійський Зодіак".

Передбачаю, що версії-відгуки можуть бути різні, навіть заперечення, одначе головне, на що сподіваюся, – що ці дослідження вченого і мої роздуми сприятимуть подальшим пошукам істини. А поки що хай стаття слугує як просвітницька інформація й альтернатива чужому. Якщо є інші відомості – прошу доповнювати, аби скласти якнайповнішу інформацію про Українське Звіроколо. Отже, знайомимося з рідним (знайомство з рідним!?. Чи не парадокс?) Звіроколом?

РІДНЕ ЗВІРОКОЛО (УКРАЇНСЬКИЙ (АРІЙСЬКИЙ) ЗОДІАК)

Інтервал Арійський знакЕллінський (гр.) знакРік
1  21 березня – 20 квітня Золота Вівця Овен 2005
2  21 квітня – 21 травня Золоте Телятко Тілець 2006
3  22 травня – 21 червня Золотий Кінь Близнюки 2007
4  22 червня – 22 липня Золотий Олень Рак 2008
5  23 липня – 22 серпня Золотий Лев Лев 2009
6  23 серпня – 23 вересня Золотий Барс Діва 2010
7  24 вересня – 23 жовтня Золотий Вовчок Терези 2011
8  24 жовтня – 22 листопада Золотий Коник-стрибунець Скорпіон 2012
9  23 листопада – 21 грудня Золотий Фазан Стрілець 2001
10  22 грудня – 20 січня Золоте Козеня Козоріг 2002
11  21 січня – 19 лютого Золота Коза Водолій 2003
12  20 лютого – 20 березня Золотий Арій Риби 2004
13    Золотий Грифон символ таємничости безкінечного простору Всесвіту ​Змієносець 2000
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше