Чотири важливі принципи, якими варто поділитися зі своїми дітьми

21 березня 2019
Vitaliy DeFranko
Дуже важливо, щоб діти розуміли: у цьому житті нічого не дається без зусиль, і найкращий спосіб бути більш щасливим — це навчитися цінувати прості речі.

Виховання — це одне з найважливіших завдань, яке виконує людина у своєму житті. Якщо ви — тато, мама, бабуся або викладач, дуже важливо запитати себе, що ми вкладаємо в покоління, яке підростає. У цій статті ми пропонуємо вам трохи поміркувати про те, які життєві цінності найбільш важливі для нас.

4 головні життєві цінності, які ми можемо передати нашим дітям.

1. Співпереживання

Що може бути важливішим, ніж здатність поставити себе на місце іншої людини? Це найкращий спосіб розібратися в собі і навчитися розуміти інших. Це допоможе жити в атмосфері поваги, щастя і гармонії.

Усвідомлення, які речі можуть завдати шкоди іншим, або те, що не варто робити, щоб не нашкодити тим, хто знаходиться навколо тебе, це, без сумніву, одна з найважливіших життєвих цінностей.

Здатність до емпатії дозволяє нам заводити справжніх друзів, поважати нашого супутника життя і бути щасливими з ним або з нею.

Розуміння того, що інші теж відчувають іноді страх, щастя, гнів, хвилювання або сором, допоможе нам краще уживатися з іншими людьми. А усвідомлення того, що інші так само страждають від образи, як і ми, зробить нас більш відповідальними по відношенню до оточення. Це ті основні життєві цінності, які варто передати нашим дітям.

2. Скромність

Дуже важливо, щоб діти усвідомлювали, як негарно хвалитися перед іншими тим, що у них є, або тим, якиі вони особливі. Скромність допомагає нам бути більш щасливими, адже ми вчимося цінувати прості речі, ті, які по своїй суті і є найважливішими в житті.

Життя зі смиренним ставленням дозволить дитині краще пізнати себе, сформувати більш реалістичний погляд на речі і тих, хто його оточує. Для цього не давайте родичам засипати дитини подарунками, не поспішайте виконувати всі її побажання, вчіть, що все в житті вимагає зусиль і що скромні і навіть нематеріальні речі є найбільш важливими.

Бути скромним — не соромно, це та життєва цінність, про яку іноді забувають батьки, коли справа доходить до виховання їхніх дітей. Може, варто згадати про це?

3. Відповідальність

Вміти брати на себе зобов'язання — це та життєва цінність, уявлення про яку повинні прищепити дітям у міру їхнього дорослішання, але починати потрібно вже з найменших років. При цьому малюки вчаться бути з кожним днем ​​все більш зрілими і відповідальними щодо школи і домашніх завдань, друзів, родини. Все це допомагає відкривати для них нові перспективи.

Це навчає їх того, що є важливі речі, за які варто боротися і прагнути до них, і заради яких потрібно працювати над собою. Ми, як батьки, повинні вміти пояснити нашим дітям, де їм необхідно докладати зусилля і проявляти ентузіазм.

4. Важливість самоповаги

Самоповага — це велика цінність, просто життєво необхідна, і важливо прищеплювати її дітям із самого народження. Підтримуйте їх, хваліть і допомагайте в тому, що вони роблять добре, і радьте, як їм впоратися з тим, що у них поки не дуже виходить. Підбадьорюйте їх, показуйте, що вони особливі і частіше проявляйте свою любов.

Підштовхуйте їх до того, щоб вони наважувалися на вчинки, будучи впевненими в своїх силах. Щоб чітко розуміли, помилятися це не погано, і що, доклавши зусилля, вони досягнуть чого завгодно.

Адже людина з високою самооцінкою — це сильна особистість, їй ніщо не може завдати шкоди, вона живе так, щоб відчувати себе щасливою кожний день. Тому що життя варте того, і саме ви вчите цьому своїх дітей.

Пам'ятайте, щоб ці життєві цінності передалися нашим дітям, ми повинні самі бути для них прикладом. Нам варто постаратися бути послідовними, відповідальними і кожен день проявляти найбільшу любов по відношенню до нового покоління!

Зображення - pinterest.com. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше