Час запастися торбинками: в Україні почав діяти закон про обмеження обігу пластикових пакетів

9 грудня 2021
Редакція

Час запастися торбинками

В Україні на законодавчому рівні заборонили безкоштовно розповсюджувати пластикові пакети. 

Уже 10 грудня набуває чинності закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Відтепер у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатно розповсюджувати пластикові пакети. А вже з березня 2022 року порушникам закону загрожують штрафи  від 1700 до 3400 грн, а за повторне порушення — від 3400 до 8500 грн. 

В уряді висловлюють сподівання, що ці обмеження допоможуть скоротити обсяги пластикового сміття в Україні. Як стверджують автори закону, щороку мешканці країн Євросоюзу в середньому споживають до 90 поліетиленових пакетів, тоді як українці близько 500. І лише шість відсотків з них здаються на переробку.
 

До речі, ціни на пакети встановлюватимуться Кабміном та стартуватимуть від 2 грн. За таких обставин економічно вигідніше буде на закупи ходити з багаторазовими торбинками та мішечками. І українські майстри на платформі Crafta.ua вже готові запропонувати чималий вибір для будь-яких продуктів. 

  1. Мішечки з бавовни чудово підходять для зберігання круп та горіхів. До речі, в таких торбинках, як свідчить досвід наших бабусь, крупи можна і зберігати, оскільки натуральна тканина дозволяє продукції дихати.  

  2. Мішечки з плащової тканини — це ідеальний варіант для пакування брудних овочів, фруктів і зелені. Решта ваших покупок залишаться чистими, а самі мішечки легко прати. 

  3. Лляні торбинки з авторським малюнком підійдуть для покупки й зберігання круп або ж можуть бути використані в якості пакування для подарунків.

  4. Сіточки ідеальний варіант для придбання фруктів, овочів та дрібних товарів на кшталт цукерок.

     

  5. Водовідштовхуючі мішечки стануть в нагоді, коли купуватимете рибу, м’ясо чи сири.

  6. Екохлібниці зі спеціальними підкладками дозволяють хлібобулочним виробам довше залишатися свіжими, тож стануть в нагоді при покупці хліба та печива. 

  7. Вощанка допоможе не лише донести додому, але й довше зберігати свіжим шматок сиру, зелень чи надрізаний лимон. Також воскова серветка подбає про ваші бутерброди чи залишки вечері в холодильнику краще ніж харчова плівка. 
     

  8. Шопер тим часом дозволить відмовитися вже від великих пакетів та донесе всі покупки додому. Сучасний асортимент дозволяє обрати сумку будь-яких розміру, матеріалу та дизайну. А при бажанні, можна навіть знайти шопер-розмальовку та створити власний шедевр. 

  9. Авоська ще одна альтернатива шоперу, яка займає мінімум місця в сумці чи кишені, але завжди готова виручити при необхідності донести покупки.  

Фото надали Crafta.ua.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Володимир 13 грудня 2021
По-перше .потрібно створити платну альтернативу пластикавим пакетам і по-друге ця альтернатива повина бути дешевше за пластик. Інакше, нічого природоохоронного з уцінення "кульків" сенсу нуль.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше