Бурштин - живе серед неживого, динаміка в статиці

Бурштин - скам'яніла смола, вік якої від 35 мільйонів до більш ніж 100 мільйонів років. 
 

 
Литовською бурштин називається "Гінтарас" (від "гінті" - захищати), німецькою - палаючий камінь "Бернштейн", споріднено українській назві "бурштин".​​ Бурштин - один з найперших дорогоцінних каменів.​
 
 

Як сказано в манускриптах Єгипту, балтійський бурштин прикрашав корону Тутанхамона, єгипетського фараона. Він - єдиний з усіх названих самоцвітів в "Одіссеї" Гомера. А Тацит, римський історик, стверджував, що бурштин привозили "з країни германців". Бурштином торгували фінікійські купці, називаючи його краплями смоли, тобто "сахалом". У деяких найдавніших племен цей самоцвіт грав роль грошей.​
 
 
Бурштинова мода панувала в Стародавньому Римі за часів Нерона, сам імператор вважав найкращим чорний бурштин. Римський тиран посилав своїх купців на Північ за балтійським бурштином, який цінувався за свою красу і цілющі властивості.
 
У Японії та Китаї віддавали перевагу бурштину вишневого кольору, називали його "​​кров дракона". Носити його можна було тільки членам імператорської родини. 
 


Бурштин активно використовується в сучасній медичній практиці. Він здатний полегшувати головний біль і допомагає при ангіні, пом'якшує наслідки магнітних бурь і перепадів тиску. Бурштин впливає на селезінку. Це самоцвіт, здатний позбавити навіть від зубного болю.

У медицині відзначена здатність бурштину перешкоджати процесу руйнування червоних кров'яних тілець.
 
 
Бурштин здатний гальмувати патологічний поділ клітин, шкідливі клітини відмирають, і пухлини, на кшталт мастопатії, кисти, міоми, розсмоктуються.
 
Бурштин впливає на залози внутрішньої секреції і містить йод, що дуже корисно при профілактиці та лікуванні захворювань щитовидної залози. Цей самоцвіт містить ще й залізо, магній, кальцій і цинк, а також солі бурштинової кислоти, що володіє бактерицидними та протизапальними властивостями. 

Він також стимулює обмін речовин і нервову систему. Крихта бурштину використовується для виготовлення вітаміну D3 й антисептиків.

У Прибалтиці виготовляють спеціальну бурштинову настоянку, яку застосовують при застудах, хворобах горла і дихальних шляхів. У курців бурштиновий мундштук знижує вірогідність розвитку ракових захворювань.
 

Вогняний, помаранчевий колір бурштину бадьорить і веселить, вселяє життєрадісність та оптимізм. Бурштин допомагає при депресіях, сприяє зміцненню життєвих сил людини, впливаючи на горлову чакру.

Бурштин - камінь вогню, безпосередньо пов'язаний з Сонцем.

В талісманах він підходить людям, які бажають налагодити зв'язок з минулим. Камінь оберігає володаря від переслідувачів і недоброзичливців. 
 

Найцінніший амулет для дітей - жаба з бурштину, вона приносить силу і здоров'я.

Він є каменем здоров'я, щастя й сонця. Тому тим, хто хоче жити в гармонії з собою, своїм тілом і оточуючими, слід придбати сувенір з бурштину. Навіть невеличкий шматочок цього каменю осяє промінням ваше життя і наповнить його світлом.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше