Брудні подробиці про iPhone 6

12 вересня 2014
Korol Volodymyr
Під час анонсу iPhone 5 в 2012 році старший віце-президент з маркетингу компанії Apple, Філ Шиллер, казав про те, що дуже легко створити продукт, більший за розмірами, чим і займалося більшість компаній в той час. Важче створити продукт, який включає в себе все найкраще і, при цьому, залишайться невеликим. І тепер, через два роки після цих слів, Apple, яка вважала еталоном ергономічності діагональ екрану у 4 дюйми, представляє збільшені в розмірах 4,7-дюймовий і 5,5-дюймові iPhone 6. А що поробиш? Ринок диктує свої умови.
 
 
Отже, було представлено дві моделі: iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Вони, як ми вже знаємо з численних джерел, мають діагоналі 4.7 і 5.5 дюймів. Відповідно, роздільна здатність (привіт, 2012 рік) 1334х750 і 1920х1080 точок. У продажу також залишаються моделі iPhone 5s і iPhone 5c, так що діагоналі менше 4 дюймів залишаються в минулому. Скрізь використовуються IPS-матриці. Цікаво, що у iPhone 6 рівень контрасту 1400:1 (у iPhone 5s був 800:1), а у iPhone 6 Plus - 1300:1.
 
iPhone 6 та iPhone 6 Plus як брати-близнюки, але помітно різняться по діагоналі і роздільній здатності екранів.

Обидва апарати отримали "зализані" форми із закругленими кутами; і навіть скло дисплея зігнуте по краях. Ніяких гострих граней в дусі iPhone 5/5 с - все плавно і обтічно, суцільна "безшовність".
 
 
При цьому пристрої виявилися надзвичайно тонкими - 6,9 мм і 7,1 мм для базової моделі і Plus відповідно. Не те, щоб ці цифри так вже відрізнялися від показників iPhone 5S, але це все-таки значно менше. А враховуючи розміри дисплеїв, корпуси виглядають ще більш витончено.

Кнопка вмикання/вимикання перемістилася на бічній торець, де їй саме місце, зважаючи на розміри пристрою. А ось випираюча з корпусу камера не викликала нічого, крім здивування, а, можливо, і відрази, чому?!
 

Як завжди, в декілька разів продуктивніший проце-е-е-е...

Як і завжди, оновився процесор. За традицією, він отримав індекс А8. Що там всередині, сказати поки складно. Відомо тільки, що процесор 64-бітний і використовує співпроцесор М8, в якому розміщені гіроскоп, акселерометр, компас і новий датчик - барометр, за допомогою якого можна буде прорахувати навіть кількість сходинок, які ви пройшли протягом дня. Свіжий процесор дозволяє досягти нових висот графіки в тривимірних іграх. Також перехід на 64-бітні додатки дозволить підвищити енергоефективність процесорів і збільшити час автономної роботи - ще один тренд, популяризований самою компанією.
 

8 мегапікселів? Знову?

Суттєво переробляти камеру не хотіли, основні зміни торкнулися відеозйомки. В результаті, у 8-ми мегапіксельної камери з'явилися можливості запису відео в HDR, а також швидкості в 120 fps при зйомці відео і 240 fps під час slow motion (виглядає дійсно ефектно). Автофокус працює під час всього процесу відеозапису. У фотозйомці змінам піддалися режим панорами, тепер панорамні знімки можуть сягати 43 мегапікселів, з'явилося якесь "покращене" розпізнавання осіб і оптична стабілізація (тільки в iPhone 6 Plus).
 

Про ціни

З року в рік цінова політика Apple не змінюється - молодша модифікація нової моделі коштує 200 доларів при підключенні до 2 річного контракту в США (в результаті чого, можна оплатити декілька таких iPhone). Цього ж разу було анонсовано дві моделі, плюс з'явилися модифікації з 128 гігабайтами вбудованої пам'яті.

Ціни в Європі, відповідно, 700, 800 і 900 євро для iPhone 6 і 800, 900 і 1000 євро для iPhone 6 Plus. В Україні вже також доступне попереднє замовлення за ціною від 16 000 гривень за молодшу модель (не забуваємо про девальвацію гривні та складну економічну ситуацію).  

Продажі стартують 19 вересня, а 12 вересня розпочинається передзамовлення. Покупцям пропонують три кольорових варіанти: білий, чорний і золотистий.
 

NFC, нарешті

В iPhone 6 з'явилася підтримка Wi-Fi стандарту ac, якої раніше не було, а також (знову всупереч думці Джобса, який називав NFC такою ж марною технологією, як і флеш) підтримка NFC, разом з якою запущений сервіс платежів Apple Pay. Він дозволяє прив'язати до телефону банківську карту і розплачуватися, підтверджуючи платіж скануванням відбитка пальця. Apple звертає увагу на те, що такий платіж є значно безпечнішим, ніж традиційний, оскільки сторонні особи не бачать даних вашої картки.
 

iOS 8.0

Разом з новими iPhone, Apple представила ще й восьму версію своєї операційної системи iOS (точніше представила трохи раніше, але тільки зараз випустить її у світ). У ній головну увагу приділено подальшій інтеграції з iCloud і операційною системою OS X Yosemite, яка стане доступною восени. З точки зору користувача, в iOS 8.0 з'явиться можливість відповіді на дзвінки через комп'ютер, продовження дій, пов'язаних з набором або читанням тексту на інших пристроях екосистеми Apple (пишемо лист в дорозі на телефоні і продовжуємо писати вдома на iMac). Оновлення до iOS 8.0 почнеться 17 вересня. Впринципі, нічого інноваційного, але оновитися можна.
 

Як враження?

Загалом, смартфон вийшов непоганий і багато хто буде готовий віддати за нього і 16 і 20 тисяч, але революцією це назвати складно. Цього разу нам показали технології, які використовувалися у смартфонах ще у далекому 2012. Приймаючи виклик ринку, в Apple мають бути готові до того, що багато користувачів, які вже думали про перехід на Android, таки перейдуть на нього. А користувачі Android, яким було надто мало 4 дюймів діагоналі екрану iPhone, точно задумаються про перехід на iPhone 6/6+. Час все розставить на свої місця, як думаєте?


Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Vasyl Vasyl 12 вересня 2014
"8 мегапікселів? Знову?" А навіщо більше ?
Від кількості пікселів якість не покращиться а скоріш за все погіршиться.
3264×2448 px повністю хватає для домашнього використання.
Чим більше пікселів на матриці, тим меншого розміру самі пікселі, як результат їх ефективність зменшується. В айфоні піксель 1,5µm для прикладу в професійних камерах ~ 8µm.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше