BOUCHÉES À LA REINE

26 лютого 2015
Mariana Gevak
Був у мене час, коли я захопилася французькою кухнею і навіть склала собі план, згідно з яким мала цілий місяць готувати лише страви традиційної французької кухні. Експеримент я провалила, бо домашні не погоджувалися щодня їсти щось для них нове, тому поділюся кількома рецептами, які встигла приготувати. Тут нема чогось дуже нового чи незвичного, але деяким ставам я відверто дивувалася, бо ніколи б не запідозрила їхнього французького походження.

Страва, яку хочу вам показати сьогодні, називається дуже вишукано: Bouchées à la Reine. Повного перекладу я не знайшла, але приблизно Bouchées означає "закуска на один раз, на один ковток". А по-нашому, я бачила, вона називається воловани, які я робила вже не раз, але й поняття не мала, що страва має французьке коріння, ще й належить до традиційних).

Отже:

- стаканчики з листкового тіста. Я купую готові (у нас є великі, такі як у мене сьогодні, та малесенькі, справді на один ковток), а можна спекти й самотужки.
- цибулина
- 500г печериць
- 2 ст.ложки оливкової олії
- сіль/перець
- чебрець
- 2-3ложки сметани
- 1ст.ложка муки
- петрушка зелена
- 2 ст. ложки лимонниого соку
   
  • У сковорідці розігріти 2 ст.л. оливкової олії. Цибулю смажити, помішуючи, близько 4 хвилин, до прозорості.
  • Додати гриби (шампіньйони), приправити сіллю, перцем і чебрецем. Смажити, помішуючи, до готовності, близько 7 хвилин. Додати 2 ст.л. лимонного соку і перемішати.
  • Додати ложку борошна і смажити, помішуючи, 1 хвилину.
  • Покласти в сковорідку сметану і готувати, помішуючи, ще 2 хвилини, до згущення.
  • Розкласти грибну начинку в листкові стаканчики, прикрасити зеленню й подавати.

Це як закуска. Смачно і просто. Можна їсти як холодною, так і гарячою.

Поки робила, подумала, що так гарно було би подати жульєн. Щоправда, тоді ще треба притрусити тертим сиром і на кілька хвилин поставити у духовку. Ну і їсти гарячим. :)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше